MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Teknoloji, Toplum » 3. İSTANBUL DİJİTAL SANAT FESTİVALİ, SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
3. İSTANBUL DİJİTAL SANAT FESTİVALİ, SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), sona erdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından hayata geçirilen festival, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali, 5 Haziran’da sona erdi.

AKM’de gerçekleşen festival; dijital sanatlar alanında önemli isimleri, ulusal ve uluslararası toplam 40 sanatçıyı İstanbullu sanatseverlerle buluşturdu.

Küratörlüğünü Esra Özkan, Julie Walsh ve Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü olan Avind’in üstlendiği festival; sanatçıların yanı sıra iş dünyasından da başarılı isimlere ; çocuk ve gençlik atölyelerine, panellere, söyleşilere, tiyatro oyunlarına, işitsel ve görsel performanslara ev sahipliği yaptı. İstanbul Dijital Sanat Festivali; dört gün boyunca, her yaş grubundan ziyaretçi ağırladı.

MEZO Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital Dönüşüm Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova festivalle ilgili olarak “Hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu bir kez daha yaşadık. Festivalimiz sayesinde dijital sanatın önemini ve değerini bir kez daha vurguladık.

Bu hayalimize ortak olan ve bize destek veren T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere, tüm sponsorlarımıza, bu festivalin hayata geçirilmesinde en çok emeği olan küratörlerimize, sanatçılarımıza ve festivalimize ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum’ dedi.

Festivalin sponsorları arasında Türk Telekom, Dijital Sanat Derneği, Renault, Payporter, Helis, Pudo, TRT 2, ON TV, Meta Yapı, Bilgi Üniversitesi yer aldı..

📆 07 Haziran 2023 Çarşamba 10:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR