MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Manşet, Toplum » 300 Öğrencinin hayatı tehlikede..!
300 Öğrencinin hayatı tehlikede..!

300 ÖĞRENCİNİN HAYATI TEHLİKEDE, KADIKÖY’DEKİ OKUL HER AN ÇÖKEBİLİR
Türk Eğitim – Sen 2 Nolu Şube Başkanı H. İbrahim ÇAKMAK, yaptığı açıklamada, “ İstanbul’un hatta Ülkemizin en güzide ve gelişmiş ilçelerinden Kadıköy’ün merkezinde bulunan Semiha Şakir İlkokulu yıkım raporuna rağmen yıllardır eğitim vermeye devam ediyor.
Sendikamıza ulaşan bilgi ve belgelere göre İSMEP kapsamında deprem dayanımının incelenmesi amacıyla Müşavir Firmalarca yapılan tahkikler sonucunda binanın yıkılıp tekrar yapılmasına karar verilmiştir. Ancak okulla aynı parselde bulunan İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Kadıköy Aile Danışmanlığı Merkezi olarak kullanılan ek binalardan dolayı ortak bir proje gerçekleştirilememiş, dolayısıyla bina yıkılamamıştır, deniliyor.
Deprem bürokrasi tanımaz. Allah korusun yıkar geçer. Böyle bir yönetim tarzı asla kabul edilemez. Bu düpedüz aymazlıktır. İki kurum arasında bürokratik çatışmadan dolayı 300 öğrenci, 30’a yakın öğretmen ve personelin hayatı riske atılıyor. Acaba bu aymazlığı gösteren yetkililerden birinin evladı bu okulda okumak zorunda kalsaydı bu yıkılmak üzere olan bina eğitime devam eder miydi? En ufak bir doğal afette yerle bir olacak bu binanın derhal yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir. Dünya Bankasından bu nedenle kucak dolusu para alınıyor. Bu okul neden yapılamıyor? Yoksa 350 kişinin kaybı önemli değil mi? Şatafatlı törenler, lüzumsuz açılış masrafları, gereksiz birçok harcama yapılırken bu okul için para mı bulunamıyor? Yoksa insanlar öldükten sonra mı tedbir alınması düşünülüyor?
Sayın Valimizin bu durumdan haberi var mı? Sayın İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin konunun önemi ve aciliyetini dikkate almaları ve hemen, şimdi müdahale etmeleri gerekmektedir. Yoksa yarın çok geç olabilir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

📆 12 Eylül 2013 Perşembe 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR