MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » 48 RESSAMIN YER ALDIĞI SERGİ HASAN ALİ YÜCEL’DE
48 RESSAMIN YER ALDIĞI SERGİ HASAN ALİ YÜCEL’DE

Anadolu Sanatçılar Derneği’nin 56.sını düzenlediği geleneksel ‘Anadolu Sanatçıları Resim Sergisi’, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Toplam 48 ressamın eserlerinin beğeniye sunulduğu ve 13 Kasım’a dek açık kalacak sergiyi Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer de ziyaret ederek ressamları kutladı.

 

 

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde açılan sergi, Kartallılardan büyük ilgi görüyor. Anadolu Sanatçılar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 56. kez düzenlenen resim sergisinde pek çok farklı eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Aralarında ressam adaylarının da bulunduğu 48 sanatçının ikişer eser ile katıldığı sergide, yağlı boya tablolardan kara kalem çalışmalara, portre çalışmalarından manzara resimlerine kadar pek çok farklı türde eser yer alıyor. Soma, kadına yönelik şiddet gibi farklı temalara işlendiği eserlerin bulunduğu sergiyi Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer de ziyaret etti. Sanata ve sanatçıya Belediye olarak destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Gürer, Anadolu Sanatçılar Derneği Sözcüsü Sadık Varer ile görüşerek sergi hakkında bilgi aldı.

 

 

 

“Sanatta Seçkinciliğe Karşıyız”

 

Sergi ile ilgili bilgi veren Anadolu Sanatçılar Derneği sözcüsü Sadık Varer, resim dünyasında seçkincilik anlayışına karşı olduklarını ve derneğin bu anlayışın yıkılması için uğraş verdiği söyledi. 56.sı düzenlenen serginin, ressam adaylarının kendini ifade etmesi için fırsat sunduğunu ve profesyonel ressamlar ile birlikte aynı sergide yer almalarını sağladığını söyledi. Sanat borsası ve galerici resim anlayışına karşı olduklarını ve ressam adayının sergi açmak için 30 yıl beklemesini kabul etmediklerini belirten Varer, “Resim sanatına gönül vermiş ve bu alanda yeteneğini geliştirmeyi hedefleyenlerin özgüveni bu sergi ile artıyor. Sergilenmeye değer bir eser varsa ortada, sergi açmak için beklemelerine gerek yok. 55 sergiden 12’si yurtdışında açıldı. Bence aradaki tek fark, izleyicinin milliyetinin değişmesi” dedi.

 

 

Sergiye Katılan Sanatçılar

Aynur Kızıltan – Bora Koç – Derya Parlak – Deniz Ertürk – Didem Anadol – Dilek Demirağ – Diren Balkanlı – Ebru Çetinkol – Ebru Koçak – Ecem Özen Edacan Paydaş – Gültekin Şamlı – Hasan Seçkin – Melissa Övem – Nazmiye Karaoğlu – Nursel Aksoy – Sadık Varer – Seçil Aktaş – Seydi Tezcan Yılmaz – Şiir Senem Duran – Sinan Kaya – Tülay Er – Busenur Şahin- Sıla Kaya – Yeşim Ertepe – Özge Kılıç – Ebru Pirci – Aylin Alkan – Anastasiya Gorlova – Sena Salman – Melike Türkmenoğlu – Ali Yağcı – Vasfiye Yağcı – Özlem Özmüş – Nevin Özdabak – Sinan Yıldırım – Nihat Yıldırım – Elanur Kalafat – Duygu Atasoy – Başak Tüysüz – Nurullah Bengü – Hande Altınbaş – Ayşenur Özcan – Raif Zor – Hüseyin Aslan – E. Murat Ergün – Hasan Güler – Hikmet Gündüz

 

📆 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR