MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 61.Muhtarlar toplantısı Büyükada tesislerinde yapıldı
61.Muhtarlar toplantısı Büyükada tesislerinde yapıldı

Her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleşen ve Kartal’da bulunan mahallelerin sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla yapılan muhtarlar toplantılarının 61.si, Kartal Belediyesi Büyükada Tesisleri’nde yapıldı.

 

Muhtarlar toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak, Hüsnü Yeşilyurt, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan, Çarşı Mahalle Muhtarı S. Çetin Turan, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Petrol İş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu, S.Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş, Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş, Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, Cevizli Mahalle Muhtarı Memiş Dikilidaş, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Arzu Keskin, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Koç katıldı.

 

61. Muhtarlar toplantısının açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplantıya katılan herkese teşekkür etti ve yeni Başkan yardımcılarını muhtarlara tanıttı. Başkan Altınok Öz, “Yaşadığınız sıkıntıları ve isteklerinizi direk olarak Başkan yardımcılarımıza iletebilirsiz. Yeni yönetim dönemimize de ilk dönemde olduğu gibi muhtarlarımızla bir arada konuşarak sorunlara çözüm üreteceğiz” dedi.

kartal-muhtarlar-toplantisi-2

“Büyükada Sosyal Tesislerimiz Organizasyonlara Ev Sahipliği Yapıyor”

 

Başkan Altınok Öz, Belediyenin Büyükada Sosyal Tesislerinin, açıldığından bu yana Kartal halkına hizmet vermesinin yanı sıra birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Başkan Öz, “Kartal Belediyesi müdürleri Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde toplandılar. Erkan Karaarslan ve ekibi, stratejik planlama ve geliştirme eğitimi verdi. Yine sosyal tesislerimizde Balkan Göçmenleri Dayanışma Gecesi düzenlendi. Ayrıca Orta Avrupa ve Bulgaristan’ın ünlü sanatçısı ve gençlerin çok sevdiği Teodora tesisimize geldi. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesislerimiz, birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor” dedi.

kartal-muhtarlar-toplantisi-3

“Acılarına Ortak Oldum”

 

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Başkan Altınok Öz, “Geçtiğimiz 1 ay içerisinde Kartal Belediye Başkanı olarak bir Bulgaristan gezimiz oldu. Bulgaristan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’te değişik yerlerde Bektaşi tekkeleri var. İşte bu Bektaşi tekkelerinden biri olan Bulgaristan’ın Deliorman bölgesindeki ‘Demir Baba’ etkinliğine katıldık. 19 Mayıs 1989’da Bulgaristan Türklerinin isimlerinin değiştirilmesinin ardından özgürlük ve demokrasi adına asimilasyona tepki gösterenler, yürüyüş yapmışlardı. Bu mücadele sonucunda da birçok insan yaşamını kaybetmişti. Özgürlük ve Demokrasi için yapılan yürüyüşün başlangıcı Cebel’de olmuştur. Cebel, bizim kardeş belediyemiz olan, Bulgaristan’ın güney bölgesinde olan Ardino’ya yakın bir yerdir. Cebel’deki törene katıldık. Ölenleri rahmetle andık. Demokrasi ve özgürlük adına gerçekleştirilen etkinlikte bulunduk.

Bu gezimizde bir takım temaslarımız da oldu. Hak ve Özgürlükler Hareketi HÖH Genel Başkanı Lütfi Mestan ile bir araya geldik. Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Lütfi Mestan’ı önümüzdeki günlerde Kartal Kapadokya Hotel’de ağırlayacağız. Orada bir etkinliğimiz olacak. Bulgaristan gezisinin ardından 30 Mart seçiminde iptal edilen Yalova seçimlerine gittim. Bu bir siyasi yarıştı. Bütün siyasi partiler Yalova’da kendilerini gösterdiler. Partiye gönül veren herkes Yalova’daydı. Biz de katkı sunmaya gittik. 1 hafta Yalova’da kaldık. Sorun olmadan bir seçim oldu. Umarım Cumhurbaşkanlığı seçimi de Türkiye’ye yakışır bir şekilde gerçekleşir” dedi.

 

“Tasarım Atölyesi Kurulmalı”

 

Kartal’ı ileriye taşıyacak projelerden birinin de “Tasarım Atölyesi” olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Bir kenti güzel tasarlamamız lazım. Kenti güzel tasarlamanın yolu da ‘Tasarım Atölyesi’nden geçer. Tasarım atölyesiyle herkesin aklındakini ortak akıl olarak ortaya koymasını sağlayarak o havuzdan yararlanıp kenti doğru şekilde planlamamız gerekiyor. Tasarım atölyesi ile ilgili bir girişimimiz oldu. Kazı alanına bu konuyla ilgili bir grup gelecek. Fikir jimnastiği yapacak. Kartal’ı ileriye taşıyacak fikirler orada ortaya çıkacak. Bizler de yönetim olarak doğru gördüklerimizi ve beğendiklerimizi Kartal’ın ortak değeri olarak halka sunacağız. Kartal’da inşaatın nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda, kaldırımların inşaat malzemeleriyle işgal edilmemesi için göreve geldiğimiz günden bu yana uğraş veriyoruz. İnşaatçılar demir bükeceklerse bunu yolun ortasında değil atölyelerinde yapsınlar. Eğer bunu hayata geçirebilirsek modern kent olma yolunda hızlı adımlar atarız” dedi.

 

“Gençleri Spora Teşvik Etmeliyiz”

 

Kartallı gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini belirten başkan Öz, “Kartal’da gençleri futbol oynama teşvik etmemiz ve o gençlere o alanları vermemiz lazım. Enerjilerini boşaltsınlar diye. Spor alanları bizim önceliğimizdir. Atalar’daki futbol sahasını Belediyespor olarak düşünüyorum. Okullardaki zabıta uygulamamız sadece çocukları karşıdan karşıya geçirme amaçlı bir trafik düzenleme uygulaması değildir. Bu uygulamamızın asıl amacı, okul çevresinde zararlı madde ve uyuşturucu satıcılarını engellemektir. Kartal’daki bazı okullarda çocuklarımızın güvenliği için sivil zabıtalar da görevlendirdik” dedi.

 

“Kuruluş Apartmanı Türkiye’de Bir İlktir”

 

Bankadan kredi almak suretiyle kendileri dönüşerek Türkiye’ye örnek olan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan Kurtuluş apartmanına da değinen Başkan Altınok Öz, “Kurtuluş apartmanının temelini geçtiğimiz günlerde attık. Kurtuluş apartmanı, dönüşümde Türkiye’de bir ilke imza attı. 20 daire sahibi bir araya geliyor, bankadan kredi alıyor ve 20 dairelik ve aynı metrekare üzerinden depreme dayanıklı yeni bir ev ve apartman sahibi oluyorlar. Onlara düşen, net 110 metrekare.. Bu metrekareyi 90’a çekseler şimdiki mimariyle 90 metrekarede 3+1 dairelerde yaşayabilirler. Ayrıca birkaç tane ayrı dairelere sahip olurlardı. O artı dairelerle de finansmanlarını karşılarlardı. Kurtuluş apartmanı, ‘Kefenin cebi yoktur’ sözünü kanıtlayan bir örnektir. Türkiye, Kurtuluş apartmanını örnek almalı. Dönüşümde ve değişimdeki temel hedefimiz o düşünde olmalı” dedi.

 

“Düşünce Devrimini Gerçekleştirmek Lazım”

 

Kartal’ın bazı mahallelerinin yeniden planlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Altınok Öz, “Yunus, Cevizli ve Kurfalı’yı yeniden planlamamız lazım. Kente yakışır caddeleriyle, alışveriş yerleriyle, kuzey güney bağlantılarıyla kenti yeniden planlamak lazım. Onun dışında yapacağımız her şey geçici olur. Pansuman tedavisi gibidir. Önce kendi kafamızdaki düşünce devrimini gerçekleştirip halka anlatmamız lazım. Halkın da katılımıyla bunu yapmamız lazım. Arkadaşlar benim talimatım üzerine Kartal’ın maketini yaptılar. Bir proje yapalım. Genel projeyi o maketin içine koyalım ve Kartal nasıl şekilleniyor onu görelim” dedi.

 

“Ayırım Yapmadan Hizmet Veriyoruz”

 

Kartal’da her kesime hizmet ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “ Kartal’da yaşayan herkese bir yerel yönetim olarak hizmet vermek zorundayız. Apartmana da bank verelim, sitelere de. Ama olanaklar ölçüsünde verelim. Siz özel sitesiniz diye bank vermemek olmaz. Yerel yönetim olarak çöpünü de alacağız, bankını de vereceğiz, gerekirse parkına da bakacağız” dedi.

 

“Parklarda Kanserojen ve Petrol Türevi Maddelere Asla İzin Vermem”

 

Bir hekim olarak Kartal’da çocuk parklarında kanserojen ve petrol türevi maddelere asla izin vermeyeceğini belirten Başkan Altınok Öz, “ Park alanlarımızda artış oldu. Geçen dönem 144 bin metrekare olan alanlarımızı 300 bin metrekareye çıkardık. Parkların bakımları yapılıyor. Kanserojen ve petrol türevi maddeleri kesinlikle parklara koymam. Parklar kum olacak. Yazın güneşte kum içinde mikrop barınmaz. Kum, çocuğun psikolojik ve fiziki gelişimi için gerekli. Kumlu alan taban düzlüğüne iyi gelir, bacak kemiğinin gelişimine iyi gelir, bacak eğriliklerini önler, çocuğun zekasını geliştirir ve çocuk elektriğini ve enerjisini kumda atabilir. Çocuklar kumda oynamalı. İzin verin çocuklarınız kumda oynasın” dedi.

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından toplantı, 20 mahalle muhtarının tek tek söz alarak konuşmasıyla devam etti. Başkan Altınok Öz ve Başkan yardımcıları, mahalleleriyle ilgili sorunları ve isteklerini dile getiren muhtarların söylediklerini not alarak sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Muhtarlar, toplantının sonunda toplu fotoğraf çektirerek Büyükada’dan ayrıldılar.

Galeri
📆 10 Haziran 2014 Salı 16:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR