MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 68’LİLER HAYIR DEDİ
68’LİLER HAYIR DEDİ

“Tam Bağımsız Türkiye için Hayır” isimli panel Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

DİSK Emekli Sen Kartal şubesinin düzenlediği ve 68’liler kuşağının önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı panel CHP Parti Meclisi üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü’nün moderatörlüğünde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 

Yoğun bir katılımın sağlandığı Panelin açılış konuşmasını yapan DİSK Emekli Sen Kartal şube Başkanı Süleyman Şahin, 15 yıldır iktidar olanların emekçilere ve emeklilere karşı olan tutumlarından şikayetleri olduğunu ifade ederek, 16 Nisan referandumunda tüm emeklilerin hayır diyeceğinin altını çizdi. Şahin, ayrıca yandaş medyada emeklilere müjde denilerek şişirilen promosyonun aslında aylık 10 liraya tekabül ettiğini hatırlatarak bunun koskoca bir aldatma olduğunu söyledi.

 

“BİLGİ LANETLENDİ, CEHALET KUTSANDI”

 

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hükümet kimsesizlerin kimsesi olacağız diyerek iktidar oldu ancak taşeronlaşma ile emekçileri aslında resmen köleleştirdiler. Ülkemizde her doğan çocuk 6 bin lira borçlu doğuyor. Bilgi lanetlendi, cehalet kutsandı. Yolsuzluk ve yoksulluk arttı. Bunun için hayır diyoruz.” dedi.

Panele moderatör olarak katılan CHP Parti Meclisi üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü ise yaptığı konuşmada toplantıyı düzenlerken neden meydanda değilsiniz diyen arkadaşlarına hitaben, herkese moral gerektiğini hatırlatarak, “geçmişin deneyimlerinin aktarılması gerektiğinin öneminden dolayı” buradayız dedi.

SÜSLÜ“DÜNYA SIRALAMASINDA GERİLERE DÜŞTÜK”

 

Süslü şöyle konuştu: “AKP’nin 15 yılda neler yaptığını herkes gördü. Son 2 yıldır da fiili olarak bir başkanlık sistemi uyguluyorlar. Tabi bunu yaparken de sosyal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere birçok yerde ciddi manada ayrıştırmalar oldu. Ekonomik olarak çöktük. Dünya sıralamalarında gerilere düştük. Uluslararası değerlendirme kuruluşları bizi artık yatırım yapılabilir ülkeler statüsünden çıkardı. Kadına verilen değer açısından 144 ülke içerisinde 130. durumdayız. İşsizlik % 13’ler de. Sağlık sistemimiz tam bir serbest piyasa ekonomisine çevrildi. Doktora gitme konusunda rekorlar kırıyoruz. Yılda tam 650 milyon kez doktora çıkmışız. Bu dünya ölçeğinin çok çok üzerinde. Yani biz koruyucu hekimliği bıraktık artık hasta ol öyle gel diyoruz. Dünyada ilacı en çok biz kullanıyoruz. Bu da bir tüketim ekonomisine yol açıyor.”

 

“BU 18 MADDE DİKTATÖRLÜĞE GÖTÜRÜR”

 

“Bütün bunları nasıl düzeltebiliriz diye düşünürken, önümüze bir anayasa değişikliği getirildi. Bu getirilen 18 maddenin içinde tek bir madde yok ki toplumsal ayrıştırmaya engel olsun, ekonomik yapıyı düzeltmeye dair yada emeklilerin ve çalışanların durumlarına iyileştirme getirsin. Bunlar yok ama tek kişinin diktatörlüğe gitmesine dair olan çok. Sizler de, bizler de bu yönetimi hak etmiyoruz. Kapı kapı dolaşıp bunları anlatacağız. Işığımız 68 kuşağının ışığı olacak. Onlar nasıl yolu olmayan köylere gittilerse biz de gideceğiz. Onlara hukuki haklarını öğrettiler. Yetmedi okullarını yaptılar. Yani onlara öncelik yaptılar.” dedi.

 

Panele , ADD Kartal şube Başkanı Gürsel Öğüt, Pendik ADD şube Başkanı Muhammet Gülenç gibi isimler ile birlikte çeşitli STK temsilcileri, sendikacılar, CHP Kartal İlçe yönetimi ve Kadın Kolları, Sultanbeyli CHP İlçe Başkanı Özgür Erdem, İspir CHP İlçe Başkanı Şahin Aydın ve halktan yoğun bir izliyici kitlesi katıldı.

Panele konuşmacı olarak 68 kuşağının Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp, Dev-Genç üyesi 68 kuşağının Deniz Teğmeni Sarp Kuray, Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, Ünlü Avukat Celal Ülgen ve dönemin Töb-Der Başkanı Turgut Ünlü katıldılar.

Galeri
📆 11 Mart 2017 Cumartesi 12:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR