MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARTAL MEYDANI’NDA HALAYLARLA KUTLANDI
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARTAL MEYDANI’NDA HALAYLARLA KUTLANDI

Kartal Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim gören öğrenciler, veliler ve vatandaşların katılımıyla Kartal Atatürk Meydanı’nda bir kutlama programı gerçekleştirdi.

 

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’nün düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünden yürüyüşle başladı. Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören çocukların yanı sıra, öğretmenler, veliler ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çalışanlarından oluşan kortej, çarşı içinde yürüdükten sonra meydanda kurulan kutlama alanına ulaştı. Korteje Ankara Caddesi üzerinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı ve cadde üzerinde bulunan mağazaların kadın çalışanlarına çiçek verdi. Müzik eşliğinde yürüyen kortejde bulunanlar da caddede bulunan kadınlara çiçek vererek ilerledi. Ankara Caddesi boyunca yürüyen korteje ve Kartal Meydan’daki kutlamalara Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak ve Mustafa Fehmi Okay da katıldı.

 

Kartal Meydanı’nda devam eden kutlamalarda sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nde etkili ve yetkili konumda görev yapan bulunan birçok kadın olduğunu belirterek sahnede onlardan birinin konuşması gerektiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, “ Dünyada kadına siyasi olarak, sosyal olarak haklarını veren kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür ama bu hakları kullanamayanlar da Türk kadınlarıdır. Biz erkekler sizlere hak vermeyiz. Belediye Başkanı erkek olur, başkan yardımcıları erkek olur. Fırsat bulursak sizleri müdürlüklerden de alırız. Zorlayın. Makam ve mevkileri zorlayın. Siyasette yer alın ve edindiğiniz haklardan geri adım atmayın. Bu kürsüde konuşmak biraz zor ama buralarda konuşa konuşa kendinize yer edineceksiniz” dedi.

Başkan Altınok Öz, daha sonra Kartal Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Özlem Dinç Uludağ’ı konuşması için sahneye davet etti. Uludağ, tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı ve “ En azından verilmiş hakları kullanabilelim, haklarımızı koruyabilelim” dedi.

Program sırasında bir televizyon kanalının sorularını cevaplayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 8 Mart Kadınlar Günü’nü, kadınların yetiştirdiği çocuklarla birlikte etkinlik yaparak kutladıklarını belirterek ” Farkındalık yaratmak istiyoruz. Kadının toplumun içindeki yeri çok önemli. Eğer bir erkeği yetiştirirseniz bir insanı yetiştirmiş olursunuz. Kadını yetiştirirseniz toplumu yetiştirmiş olursunuz. Dolayısıyla bizler toplum olarak kalkınmak istiyorsak kadınların eğitiminden, kültüründen, biliminden, idareciliğinden, anneliğinden, her şeyinden maksimum yarar sağlamak durumundayız” dedi.
37a09517-eb70-4afe-9bc1-0f8e67320096 656c2a79-4750-4f6c-b749-1a0f8ea93b9c e571b4b9-f559-465f-ba58-7cc75200fc08

Konuşmaların ardından başlayan etkinliklerde Murat Teker yönetimindeki çocuk ritim grubu gösteri yaptı. Aktivite öğretmenlerinin oluşturduğu grubun sahnelediği dans gösterisinin ardından Orhan Uygun yönetiminde sağlıklı yaşam egzersizi yapıldı. Etkinlik, sanatçı Özgür Doğan’ın verdiği konserle sona erdi. Konser sırasında vatandaşlar, öğrenci velileri ve öğretmenler halay çektiler.

Galeri
📆 09 Mart 2016 Çarşamba 09:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR