MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » 9.Barış Rallisi Sultanahmet’ten yola çıktı
9.Barış Rallisi Sultanahmet’ten yola çıktı

9.Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı Tarihi Yarımada’dan hareket etti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in startıyla yola çıkan 300 klasik araç ve 600 rallici Anadolu’dan geçerek Ürdün’e gidecek.

 

Türkiye, Japonya, İtalya, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, Rusya, Romanya, Bosna-Hersek ve ABD gibi ülkelerin de aralarında olduğu 20 ülkeden 20 yaş ve üzeri 300 aracı kullanan ralliciler Sultanahmet Meydanı’nda toplandı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir düzenlenen uğurlama töreni öncesi birlikte ralli aracına binerek Sultanahmet Meydanı’nda kısa bir tur attı.

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ TANIYACAKLAR

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada, dokuz yıldır devam eden rallinin önemine dikkat çekti. Almanya’dan başlayan rallinin Türkiye’den geçerek Ürdün’e gideceğini belirten Çavuşoğlu, yarışmacıların, ralli boyunca Türkiye’nin barışa ve dostluğa katkısına yakından şahit olacaklarını dile getirdi. Sporun fair play olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “İnanıyoruz ki Türkiye-AB ilişkileri de bu fair play anlayışı içerisinde devam edecektir. Bu rallinin 20 ülkeden 600 yarışmacıyı bir araya getirmesi bile başlı başına bir barış projesidir” dedi.

9.dostlu-rallisi-sultanahmet-başlangiç-istanbul-2

VALİ MUTLU: DÜNYANIN MERKEZİ SULTANAHMET

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultanahmet Meydanı’nda Mısır Medeniyeti’nin, Bizans İmparatorluğu’nun ve Osmanlı Devleti’nin kültürel eserlerinin bir arada görüldüğünü dile getirerek, “Ama göremediğiniz bir yer var. Özellikle rallici dostlarımın orayı görmelerini istiyorum. 200 metre arkada dünyanın merkezinin burada olduğunu gösteren bir taş var. Roma döneminden kalma” diye konuştu. Mutlu, yarışmacılardan Almanya’ya Anadolu’nun sevgisini götürmelerini istedi.

BAŞKAN DEMİR: RALLİNİN 5 YILDIR EV SAHİBİYİZ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, rallinin hedefinin dostluk ve barış olduğunu belirterek, yarışmaya 5 yıldır ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Rallinin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Demir, insanların ralliyi yakından takip ettiğini, araçların satılarak Ürdün’deki Suriyeli göçmenler yararına bırakılacağını söyledi. Demir, rallinin Sultanahmet’ten hareket etmesinin nedenini ise şu sözlerle anlattı: “Medeniyetlerin buluşma noktası olan Sultanahmet’teyiz. Dillerin, dinlerin ve ırkların buluşma noktası. Burası Avrupa’nın Asya’ya bağlandığı nokta. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımızın İstanbul’da bu havayı solumasını istedik.”

 

RALLİ ÜRDÜNDE SONA ERECEK

AB Bakanı Çavuşoğlu, Vali Mutlu ve Başkan Demir’in start vermesiyle yola çıkan 300 klasik araç ve 600 rallici, sırasıyla, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Tokat, Ordu, Giresun, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Erzincan, Malatya, Tunceli, Elazığ, Dıyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gazinatep, Hatay, Adana, Osmaniye ve Mersin’i geçerek Türkiye etabını tamamlayacak. 17 Mayıs 2014’te KKTC’ye gidecek ralliciler İsrail, Filistin’den sonra finali 22 Mayıs 2014 tarihinde Ürdün’de yapacak. Ralliciler, otomobillerini satarak gelirini Ürdün’de yaşayan Suriyeli göçmenlere bırakacak.

 

Galeri
📆 09 Mayıs 2014 Cuma 10:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR