Işık Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulu bu yıl 5’inci kez düzenlendi.
Amerika, Meksika, Avrupa, Irak, Belçika, Azerbaycan, Ortadoğu ve Türkiye’den toplam 49 öğrencinin katıldığı kamp, 1-25 Temmuz tarihleri arasında Şile Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Işık Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri katılım sertifikalarını Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay’dan aldı.
Uluslararası kampüs vizyonunu sürdüren Işık Üniversitesi; ülkemizin kültürü, tarihi, dili, sanatı, iş hayatı ile ilgili disiplinler arası konular başta olmak üzere çeşitli akademik birimlerin işbirliği ile her yıl ‘Uluslararası Yaz Okulu’ düzenliyor. Işık Üniversitesi Uluslararası Yaz Okulu’nda; İstanbul Medeniyetler Kavşağı, Girişimcilik ve Türkiye’de İş Kurma Olanakları, Uyuşmazlık Çözümünün Kültürlerarası Boyutu, Ortadoğu’da Değişim ve Süreklilik, Sanat ve Tasarım: Boğaziçi’nden Haliç’e, Türk Dili ve Kültürü başlıklı programların yanı sıra İstanbul’un kültür ve tarih mirasının tanıtılmasına da olanak sağlanıyor.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ VE TÜRKÇE’YI ÖĞRENDİLER
Uluslararası Ofis ve ilgili fakültelerin koordinatörlüğünde bu yıl 4 lisans, 1 lisansüstü olmak üzere; 5 yaz okulu dersi ile ayrıca 1 Uluslararası Finans Kampı açıldı. Temmuz ayı içerisinde dört haftayı kapsayan ‘Uluslararası Yaz Okulu’na, Işık Üniversitesi ve Türkiye’deki diğer üniversite öğrencileri de katılabiliyor. Yabancı öğrenciler 4 haftalık yoğun programlarda ilgilendikleri alanlarda hem kredi kazanıyor, hem de Türk kültürünü tanıma ve İstanbul’u yaşama fırsatı buluyor. Programda bölümlerle ilgili ders ve workshopların yanı sıra kurum ziyaretleri ve kültürel geziler de bulunuyor.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Ofis’in ortaklaşa düzenlediği İstanbul Medeniyetler Kavşağı programı; Bizans, Osmanlı ve Erken Cumhuriyet tarihi; Türkiye ekonomisi, siyaseti, modern Türkiye’nin toplumsal yapısı ve kültürü; Türk Dış İlişkileri; kimlik ve çevre politikaları; İstanbul’da sanat ve mimari gibi 16 farklı konuyu kapsıyor. Kampta yabancı öğrencilere ayrıca 32 saat Türkçe dersi verildi. Her hafta verilen derslerle ilgili İstanbul ve çevre bölgelerde kültürel ve tarihi geziler yapıldı. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 6 kredi (9 ECTS) kazandı. Bu yaz programa 7 Meksikalı; 3 Kuzey Iraklı ve 3 Amerikalı öğrenci katıldı.
MEKSİKA’DAN 35 ÖĞRENCİ KATILDI
Işık Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ofis’in ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik ve Türkiye’de İş Kurma Olanakları programına katılan öğrenciler çok kültürlü bir paylaşım ve sosyal deneyim kazandı. 2013 yaz döneminden beri düzenlenen bu programa Meksika Monterrey Üniversitesi’nden bu yıl 35 öğrenci ve onlara eşlik eden bir öğretim üyesi katıldı. 4 haftalık programda işletme, yönetim ve girişimcilik derslerinin yanı sıra Türk ekonomisi, siyaseti, kültürü üzerine dersler alındı. Program, sınıf derslerinin yanında seminerler, yerel ve uluslararası firmalara, ilgili kurumlara ziyaretler, özel yemekler, İstanbul’da çeşitli kültürel ve tarihi geziler gerçekleştirerek teori ile pratiği buluşturmayı amaçladı. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler 3 kredi (6 ECTS) kazandı.
SERTİFAKALARINI REKTÖR PROF. DR. ŞİRİN TEKİNAY’DAN ALDILAR
Finans Yaz Kampı ise bu yıl 2’nci kez düzenlendi. Kamp; 7 Belçikalı, 2 Azeri ve 3 Türk öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler bu programda finansal karar verme süreci, yatırım yapma süreci, portfolio yatırımı yapma kabiliyetlerini geliştirme ve Türkiye’deki finans sektörü hakkında bilgi sahibi oldu. Programda seminerlerin yanı sıra Işık Üniversitesi laboratuvarlarında REUTERS’ın finansal analiz uygulaması yapıldı. Programı başarı ile bitiren öğrenciler Reuters ve Işık Üniversitesi sertifikası almaya hak kazandı. Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri katılım sertifikalarını Şile Kampüsü’nde düzenlenen törenle Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay’dan aldı.
GEZİLERE KATILDILAR, FOLKLOR YAPTILAR
Yaz Okulu Programının öğrencileri, program çerçevesinde kültürel etkinliklere katıldı ve derslerde öğrendiklerini İstanbul’un tarihi yerlerini gezerek tamamlama fırsatı buldu. Kültürel eğitim gezileri kapsamında öğrenciler, rehber hocalar eşliğinde İstanbul, Bursa, İznik, Heybeliada Ruhban Okulu, Fener Rum Patrikhanesi, Assos, Truva, Gelibolu ve Şile gezilerine katıldı. Türk folklor dansı, Ebru sanatı kursu ve film/belgesel gösterimleri gibi ders dışı aktivitelerle öğrenciler Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatını da yaşadı.
Bir yanıt yazın