MENÜ ☰
ARTDUŞ
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Başkan Altınok Öz: “ Yerel Yönetimlerin En Önemli Sorunu Gıda Güvenliği Olacak”
Başkan Altınok Öz: “ Yerel Yönetimlerin En Önemli Sorunu Gıda Güvenliği Olacak”

Kartal Belediyesi, halk sağlığına yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi, İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı İNSEV’in işbirliğiyle “Can Boğazdan Gelir” konulu bir gıda ve sağlık paneli düzenledi.

 

Panele Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanısıra Başkan Yardımcıları Ali Apaydın, Turgut Mermertaş, Ergun Öztaner, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Strateji Müdürü Deniz Karacan, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Sezen katıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen paneli vatandaşlar da ilgiyle dinledi. Panelde konuşmacı olarak yer alan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zeki Kılıçaslan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yavuz Dizdar ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Dr. Tuğba Kaldırımcı, dinleyicilere sağlıklı beslenme ve yaşam, gıda güvenliği, fast food’un zararları ve gdo’lu ürünler konusunda bilgi vererek tavsiyelerde bulundular ve merak edilen soruları yanıtladılar.

 

BASKAN-GIDA-PANEL-

Panelin sonunda konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Önümüzdeki dönemin yerel yönetimlerinin en önemli sorunu gıda güvenliğidir. Siyaseti belirleyecek olan da gıda güvenliğidir ve seçim bildirgeleri gıda güvenliği üzerine oturmak zorundadır. Bu konuda herkes bir şey yapabilir. Herkes sitesinin bahçesinde veya balkonunda maydanoz, domates gibi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Nasıl? GDO‘lu tohum olmamak kaydıyla. Anadolu’da tarımı yok ettirmemek kaydıyla. Oradan getirirsek, burada pazarlarsak, bazı ihtiyaçlarımızı burada karşılarsak kendi genetik şifremize sahip çıkarız. Türkiye’de ziraat alanında çok önemli sancıları yakında yaşayacağız, bunu görebiliyorum. 2003 yılında Türk Metal Sendikası’nın Genel Kurulunda “Sağlık sektörü şu an iyi gibi gözüküyor ama sağlık sektörünün nasıl çöktüğünü yakında hepimiz göreceğiz” demiştim. Şimdi daha önemlisini tarımda yaşayacağız. Nedir yaşanan sorun? Ekmeden, biçmeden toprak parasını, tarla parasını veriyoruz. Bir nesil sonrasında bizim tarım hafızamız yok olacak. Yüzyıllarca genetiğimize işleyen bir hafızamız var. Çiftçi, “Yağmur buradan gelirse, bulutlar buradan gelirse dolu yağar ve benim ürünüm zarar görür. Şuradan gelirse çiseler, toprak suyla dolar veya şöyle önlemimi alacağım” diyen bir tarım hafızasına sahip. Ancak bu nesil gittikten sonra tarım hafızası yok olmuş bir ülke haline geleceğiz. Bu yüzden meslektaşlarım, çok önemli bir konuyu dile getirdiler, vakit ayırdılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Etiketler: , , ,
📆 23 Ekim 2013 Çarşamba 17:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR