CHP’de seçim heyecanı sürüyor. Tüm ülkede olduğu gibi İstanbul ve İlçelerinde seçimler yaklaştıkça heyecanı da artıyor. İstanbul CHP Ümraniye İlçe Başkanlığın dan Belediye Meclis üyeliğine aday adaylık başvurusu yapan Mehmet Özgür Üreten’le bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisinden Mehmet Özgür Üreten’i dinlemek istedik, siyasete ne zaman girdiğini, Meclis üyesi olmaya nasıl karar verdiğini sorduk.
* Mehmet Özgür Üreten kimdir, nerelidir,evli midir, siyasete nasıl girdiniz ve Meclis üyesi adayı olmaya nasıl karar verdiniz, sizi tanıyalım…
”1976 İstanbul doğumluyum. Babam Ankara’lı, annem de İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi mezunuyum daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ni bitirdim ve burslu ABD’de MBA Finans yüksek lisans eğitimimi tamamladım.
Evliyim, 10 yaşlarında ikiz erkek çocuk babasıyım. Tahsil hayatımdan sonra, iş hayatıma başladım. Amerika’da yaklaşık 1 sene menkul kıymetler sektöründe çalıştım.
İnşai projelerin geliştirilmesi ve uygulaması sektöründe, çalışma hayatımda bu sene ile beraber yirmi senem dolmuş olacak. Önceki yıllarda beyaz yakalı olarak Katar’da, Yunanistan’da ve Ukrayna’da projelerde görev aldım. Son beş yıldır kendi işimin sahibiyim. Türkiye’nin bir çok ilini gördüm. Yaptığım işten dolayı; Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Antalya, Samsun, Tokat, Çorum gibi ülkemizin farklı bölgelerinde çalıştım. İstanbul doğumlu olmakla birlikte bu şekilde ülkemizin bir çok yerinde, bilfiil yaşayarak insanlarımızın sosyal hayatı ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgi sahibiyim. Yerel siyasete önem veren biriyim. Politikaların oluşumunda yaşanılan yerlerin kendine has dinamiklerinin öncellenmesi gerektiğine inanıyorum.
İstanbul Erkek Lisesi ve İTÜ Mezunlar Dernekleri üyesiyim. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası üyesiyim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi gönüllü olarak destek verdiğim dernekler de var.
*Birazda siyasete gelirsek, ne zaman CHP’ye üye oldunuz, aktif siyasi hayatınız nasıl başladı?
Siyaset küçük yaşlardan beri hayatımın parçası. Yakın çevrem ve ailem, hayata soldan bakan ve bazıları bundan dolayı bedel ödemek zorunda kalmış insanlardan oluşmakta. Ailemde halihazırda benden başka CHP üyeleri de var. Üniversite döneminde fikir kulüplerinde görev aldım. Çocuklarım doğmadan önce Avrupa yakasında oturuyorduk. O dönem Beşiktaş’taki Halk evi’ne yolum düşerdi. Aynı zamanda yıllardır da CHP gönüllüsüydüm. Gerek saha çalışmalarına, gerek sandık sorumlusu olarak partimize destek oluyordum. Ümraniye’de yaşamaya başladıktan sonra kapanana kadar Ümraniye Halkevi’ne destek oldum.
Kasım 2015 seçim sonuçları beklediğim gibi sonuçlanmayınca bir kaç üniversite arkadaşımla da konuşup CHP’nde aktif siyaset yapma kararı aldım. İnternet üzerinden başvurumu yapıp üye oldum. Emek vermeden kazanç elde etmeye karşı, yereli öncelleyin biri olarak, olması gerektiği gibi mahalle biriminde çalışmaya başladım. Örgüt toplantılarına katıldım. Ihlamurkuyu mahallesi üyesiyim.
Ümraniye’de Ihlamurkuyu Mahallesi’nin de içinde yer aldığı, partimizin ilk CHP temsilciliklerlerinden biri olan Dört Mahalle Temsilciliği çalışmalarında yer aldım. Aktif bir şekilde çalışmaya başladık, seçimlerde üzerimize düşeni yaptık, sokakta çok çalıştık.
Geçtiğimiz İlçe Yönetim seçiminde, bana güvenen arkadaşlarım ve büyüklerim teveccüh gösterdiler sağolsunlar ve aday oldum. Çarşaf liste usulü yapılan seçimde ilçe yönetimine seçildim.
Yerel yönetimler, Muhtarlar ve Meslek Odalarından sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalıştım. Birlikte yol aldığım arkadaşlarımın ve büyüklerimin de düşüncelerini alarak İlçe yönetiminde aldığım görevimden üzülerek ayrıldım ve Meclis Üyesi aday adayı oldum.
ÜMRANİYE’DEN VE PROJELERİMDEN BAHSEDEYİM BİRAZ…!!!
Ümraniye 700 Bin nufusuyla, 2017 rakamlarına göre İstanbul Anadolu yakasının en kalabalık, İstanbul’un 4. en kalabalık ilçesi. 35 mahallesi, Site Mahallesi’nin de üçe ayrılması ile Yenişehir ve Finanskent Mahalleleriyle toplam 37 mahalleye çıktı. Alan olarak İstanbul’un 15. büyük ilçesi olarak Ümraniye, nüfus yoğunluğu bakımdan İstanbul’un en yoğun ilçelerden biri.
Ümraniye’mizin en önemli sorunlarından biri Mülkiyet, 2B ve İmar. Biz nelerle uğraşmalıyız diye düşündüğümüzde odaklanılması gereken projelerimizin en başında bu sorun geliyor. Gerek Kuzeybatıdaki Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Elmalıkent, KazımKarabekir ve Inkilap mahalleleri, gerek havza bölgesi olarak adlandırdığımız 9 mahallede binlerce yurttaşımızın mağduriyeti devam etmektedir. Hem branşım hem de görevim olduğu için İlçe yöneticisiyken de çok çaba sarfettik bu konuda, toplantılar yaptık. Gereken siyasi iradeyi ortaya koyup; Kartal Soğanlık, Maltepe ve Kayışdağı’ndaki gibi sorunu çözüme kavuşturacağız.
Ümraniye’mizin denize kıyısı olmak gibi bir doğal avantajı maalesef yok. Ümraniye; halihazırda ziyaret edilen değil, başka ilçelere ziyaretçi gönderen konumunda.
İstanbul’un herhangi bir ilçesinde yaşayan bir ailenin hafta sonu veya iki, üç gencin özel nedenler hariç sadece hoşça vakit geçirmek, ziyaretçi olarak ilçemize gelme sebeplerini yaratacak projelerimiz var. Ümraniye’de destinasyon noktaları yaratmalı ve en kısa zamanda tercih edilen ilçe konumuna dönüşmeliyiz. İlçemizde trafik büyük bir sorun. Bununla ilgili, genelin yanında sorunun yaşandığı bölgelerde teknik çözüm önerilerimiz var. Yeşil alan sorunumuz var. İlçemizde nefes alacak alanlar yaratılması üzerine projelerimiz var. Bir diğer önemli sorun bağımlılık problemi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda İlçe Emniyet ve Sağlık Müdürlükleri’nin sarf ettiği çabanın farkında olmakla beraber bu partiler üstü problemin iyileşmesine yönelik önerilerimiz var. Kısaca son olarak şunu söyleyeyim “Özgür Düşünen, Yılmadan Üreten Belediyeciliğe Adayım.” dedi ve sözlerini noktaladı…
NURAY YILMAZ
Bir yanıt yazın