Diyabetlilere devlet eliyle yaşam koçluğu
Klasik tanı ve tedavinin yanı sıra, kişiye özel diyet ve spor programıyla hastaların yaşam biçimini değiştirmeyi hedefleyen ilk kapsamlı Diyabet Merkezi hizmete girdi. Kamu hastaneleri ve belediyelerin işbirliği ile yürütülecek pilot çalışma ilk olarak Pendik’te başladı.
Türkiye’nin ilk kapsamlı Diyabet Tanı, Tedavi ve Takip Merkezi, Pendik Belediyesi ve Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile hayata geçirildi. Arif Nihat Asya Kültür Merkezi içinde yer alan merkezin açılışı geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapıldı. Proje Koordinatörü ve Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Sargın, pilot çalışmanın amacının hastaların yaşam tarzını değiştirmek olduğunu belirterek, “Merkezin hedefi sadece klasik tedavi değil, kişiye özel diyet ve egzersiz programlarıyla yaşamlarını düzenlemek” dedi. Hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayan Yaşam biçimi Ünitesi olan Merkezin bu kapsamıyla Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Sargın, “ Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in hekim kimliği ile öne çıkarak projenin uygulanması için ilk desteği verdi. Pilot uygulama başarılı olursa, başka belediyelerle işbirliği yapılarak bu merkezler yaygınlaştırılacak.”dedi.
Tepeden tırnağa takip yapılacak
Klasik teşhis ve tedavinin yanı sıra, damlasız göz dibi fotoğraf çekimi, ayak bakımı, diyet ve egzersiz programları ile bireysel ve toplu eğitimlerin verileceği merkez, hastaların takiplerini de yapıyor. Yetişkin diyabetlilere hizmet veren merkezin sorumlusu Dr. Gülgün Arslan “Amacımız, hastayı yormadan ve doktor doktor gezmeden bütün ihtiyaçlarını buradan karşılaması” dedi. Merkezde 1 uzman doktorun yanı sıra, 2 diyet uzmanı, 2 diyabet hemşiresi, 1 ayak sağlığı uzmanı ve 1 spor hekimi görev yapacak.
Nasıl başvurulacak
Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyetle başlayan Pendik Diyabet Merkezi için 182’den veya online randevu alınarak başvuru yapılabilecek. Hastalar, 3 ve 6 aylık aralarla takip edilecek.
Bir yanıt yazın