MENÜ ☰
ARTDUŞ
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Spor, Toplum » MEĞER TAM BİR FENERBAHÇE AŞIĞIYMIŞ ”Büyük Fenerbahçe taraftarına”
MEĞER TAM BİR FENERBAHÇE AŞIĞIYMIŞ ”Büyük Fenerbahçe taraftarına”

Kartal Belediyesi Meclis üyesi başarılı siyasetçi ve iş insanı Ekrem Eray Arda bugün yapılacak olan Fenerbahçe Kongresi hakkında neler söyledi.


Kulübün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 30 Mayıs 2024 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından, ikinci toplantı tarihi olan 8-9 Haziran 2024 tarihine ertelenmişti.

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, yeter sayısı aranmadan Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde saat 10.00’da başladı ve devam ediyor.


Oldukça heyecanlı geçen kongre hakkında görüşlerini bildiren Ekrem Eray Arda’nın yakınlarından edindiğimiz bilgiler ve görüşlerini belirttiği konuşma metni elimize ulaştı ve bizlerde Arda’nın konuşmasını direk kendi ağzından belirttiği görüşleri ile yayınlıyoruz.

Büyük Fenerbahçe taraftarına,

Yarın camiamızın geleceği için çok önemli bir gün. Hayattaki en büyük tutkusu Fenerbahçe olan milyonlardan oluşan dev bir aileyiz ve hepimiz bu ailenin yüzünün gülmesini istiyoruz. Ortak iyiliğimiz için en doğru kararı vermekle mükellefiz. Bu kararı verirken duygularımızın esiri olma lüksümüz yok. Bu kararı verirken eşimizi, dostumuzu, arkadaşımızı bu dev ailenin üstünde görme şansımız yok. Bu kararı verirken ticaretimizin, siyasetimizin hesabını yapma lüksümüz yok. Bu milyonlarca kişinin tek ortak derdi Fenerbahçe iken hiçbirimizin kişisel itibarını, kişisel hesaplarını Fenerbahçe’nin itibarının üstüne koyma lüksü yok. Olsa da böyle bir çabanın bir yere varacağı yok.

Sarı-lacivertli forma ile mücadele etme, 107 yıllık bu büyük camiaya kupalar kazandırma şansı bulmuş bir kardeşinizim. Fenerbahçe sayesinde milli takım formasını taşıma onuru bulmuş bir kardeşinizim. Bu kulübün kapısından Aziz Başkanımız zamanında girdim, küçük bir çocuktum daha. Herhangi bir kulübün kapısından değil de bir eve girdiğimi o gün hissettim. Efsane yıllarıydı Fenerbahçemizin ve Aziz Başkanımız da Fenerbahçe’mize yepyeni bir vizyon getirmiş, sporun tüm branşlarında Fenerbahçe hegemonyasını inşa etmeye başlamıştık. Henüz genç bir sporcuyken bu vizyonla yetiştim; 2018’de de çocukluğumun efsanesi olan, 3 Temmuz sürecindeki duruşu tarihe geçmiş olan Aziz Başkanımın listesinden seçime girdim.

Vefakat nasip değilmiş. Aradan 6 yıl geçti, yine bir seçim zamanı ve seçim sürecinde yaşananlar, seçimden birkaç saat önce bu açıklamayı yapma gerekliliği doğurdu. Biz şahsi menfaatlerimizi Fenerbahçeliliğimizin önüne koymayacağımızı öğrenmiştik, görüyoruz ki öyle olmuyor. Aziz Başkanımızın son zamandaki açıklamalarına en çok sevinenler kim diye baktığımızda, ne yazık ki gördüklerimiz Fenerbahçe’ye ömrünü verenler değil; Fenerbahçe diye bir kurum hiç olmasa en çok mutlu olacak kişiler! Ben çocukluğumun efsanesi Aziz Başkanımızın, camiamızın büyük bir ismi olarak, camiamızın fertleri hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmesini hiç yakıştıramıyorum.

Bu konuda içime sinmeyen şeyler var. Kulübümüz için fedakarlıklarda bulunan insanlara, hukuken kanıtlanmamış, dava konusu bile olmamış söylemleri üstelik kamuoyu önünde dile getirilmesi hepimiz için çok rencide edici diye düşünüyorum. Biz çok şey istemedik; büyüklerimiz, büyüklüklerine yakışır davransın isteyen gençlerdik sadece. Bu şekilde, bahsedilen lekeleri üstünde yıllardır taşıyan bazı rakiplerimizin ne kadar sevindiğini görüyor ve üzülüyorum. Fenerbahçe hakkında tek kelime konuşma hakkı olmayanların çeneleri kapanmıyor, ben bunu sindiremiyorum.

Hülasa, Aziz Başkanıma Fenerbahçeye emekleri için bir Fenerbahçeli olarak bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Vefakat Fenerbahçe’nin, efsaneleri dahil olmak üzere, kimseye bir borcu yok. Fenerbahçe hepimizden önce vardı, hepimizden sonra da var olmaya devam edecek. Aziz Yıldırım’ın başkanlığı zamanında kulüpte kürek branşına yıllarını vermiş, 2018’de kendisinin yönetim kurulu listesinde olma şerefine nail olmuş biri olarak, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan böylesi zor zamanlarda, Başkanımız Ali Koç’un yanında yer almanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Aziz Yıldırım bir Fenerbahçe efsanesidir, bir Fenerbahçe efsanesi olarak yaşamaya devam edecektir. Aziz Yıldırım, büyük bir başkandı ama tek büyük, en büyük Fenerbahçe’dir ve Fenerbahçe’nin isminin geçtiği yerde hiçbirimizin isminin bir anlamı yoktur.

2018’de Fenerbahçe değişmeye başladı, Türkiye değişti. Bu büyük dönüşümün devamını getirmek gerekir, hepimiz için en iyi olan da budur. Aziz Başkanımızı güzel hatıralarımızla anmak istiyoruz. Yarın oyum Ali Koç için olacak. Bu büyük camianın da sen ben davasını bir kenara koyup, magazin bombardımana takılmadan, Fenerbahçemizin menfaatleri için Ali Başkanımızın etrafında kenetleneceğine inancım tam.

📆 09 Haziran 2024 Pazar 13:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR