MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum, Yaşamın İçinden » AÇ KALMADAN KALORİ SAYMADAN KEBAP, LAHMACUN YİYEREK Mİ ZAYIFLASAK?
AÇ KALMADAN KALORİ SAYMADAN KEBAP, LAHMACUN YİYEREK Mİ ZAYIFLASAK?

Merhaba ben  Uzm. Dyt. Esin Eren. Aç kalmadan yiyerek  kilo vermek, imkansız gibi geliyor değil mi?

Hem kilo veriyoruz hem de sağlıklı besleniyoruz ve kendimizi doymuş hissediyoruz. Bunları yaparken haftanın belli günlerinde yaptığımız kaçamaklar ile pizza, kebap, pide, lahmacun yiyoruz desem? 

Diyet psikolojisi diyet yaparken önümüze çıkan önemli bir engel.. Diyete başlama ve devamında aç kalacağım veya kısıtlı besleneceğim endişesi bize sürekli acur cubur yeme isteği olarak geri döner. Oysaki tok hissetmek kilo verme sürecinin en önemli parçasıdır.  

Uyguladığımız beslenme tedavisini günümüzde yaygın olarak görülmeye başlayan otoimmun hastalıklar, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, depresyon ve obezite gibi birçok sağlık probleminin kaynağı olan bağırsak mikrobiyotasındaki dengesizlikleri önleyen ‘’Mikrobiyota Diyeti’’ olarak tanımlıyoruz. Mikrobiyota Diyeti sistemimizde aç kalmadığımız gibi belirli günlerde yapılan kaçamak öğünlerde canımızın istediği her şeyi tüketebiliyoruz. 

Bağırsak dostu bakterilere karşı duran bakterilerin içeriğinin ve sayısının artması vücutta birçok dengeyi altüst eder bağışıklık sistemini düşürür ve hastalıklara karşı direnci azaltır. Mikrobiyota Diyeti ile bağırsaktaki ‘’Bifidobacterium’’ dediğimiz dost bakterilerin sayısını arttırıp mutluluk hormonu olarak bildiğimiz ‘’serotonin’’ hormonunu arttırarak huzursuzluk, stres, kaygı, sinirlilik, depresyon gibi belirti ve hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz. 

Danışanlarım ile birlikte uyguladığımız beslenme tedavisi ile yukarıda da bahsettiğim gibi aksine yiyerek ilk haftadan itibaren fazla kilolarımıza veda etmeye başlıyoruz. Size sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunuyorum. Birlikte başaracağız. Sağlıkla kalın.. 

📆 20 Haziran 2021 Pazar 22:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR