MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR…
ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR…

Devletin yasaları karşısında, konulmuş kurallar çerçevesinde tüm insanların eşit bir şekilde suçlardan yargılanması ve cezalandırılması şekline adalet denir ..!Denirde işte bu söz sadece sözlerde kalıyor.

 

Bir insanın mutlu olabilmesi için en önemli kavramlardan biri adalet kavramıdır.Ülkelerdede adaletin büyük önemi vardır. Eğer bir ülkede adalet yoksa o toplumda insanlar mutlu değildir ve devlete karşı olan güvenlerini kaybederler. Bir toplumdaki insanlarda devlete karşı güven duymazlar ise o toplumda güven olmaz, huzur olmaz ve gelişmişlik seviyeleri hep aynı kalır. Bu yüzden adalet yönetimi devletlerin uygulaması gereken en önemli faktörlerden biridir. Koşulsuz şartsız adalet her şekilde sağlanmalıdır ve tüm haksızlıklara karşı gelerek suçlu olanlar adil bir biçimde yargılanmalıdır.

 

Eğer bir insan haksız bir şekilde yargılanıp ve cezalandırılmış ise bu haksızlık toplum içinde büyük bir yara olıuşturur.. Bunun dışında da suçlu olduğunu bilip rahatlıkla hayatlarına devam eden insanlar da vardır. Asıl suçlular aslında toplumda büyük tehlike oluşturmakta ve tekrar eden suçlarıda beraberinde getirmektedir.Bu durum insanların vicdanını rahatsız eder ve mutlu olmalarına engel olur. Bu yüzden bir toplumdaki adaletin en iyi şekilde yürümesi için elden gelen her şey en iyi biçimde yapılmalı ve tüm insanlara adil bir şekilde davranılmalıdır.

 
Günümüz Türkiyesine baktığımızda gördüklerimiz bizleri fazlasıyla tedirgin etmekte ,ve sanki korku filmi izlermiş gibi ,büyük bir güvensizlik duygusu aşılanmaktadır.Halk yargıya güvensizlik duyarsa eğer ,zaten o devlet çökmüş demektir.
Yargı salonlarında yargıcın hemen arkasında duran ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR yazısını görürüz .Yani” Adalet Devletin Temelidir”.Devletin Temeli olan Adalet bugün sallanıyor ne yazıkki.Adalet Hükmünü ,idare edemiyor ,yargı kararları vicdanları yaralıyor.Vicdanlar susuyor .
Adaletin elbet birgün tecelli etmesi dileklerimle .
saygılarımla
Nuray yılmaz

📆 21 Aralık 2016 Çarşamba 18:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR