MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ADNAN KAHVECİ ÖLÜMÜNÜN 23.CÜ YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILD
ADNAN KAHVECİ ÖLÜMÜNÜN 23.CÜ YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILD

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 23.cü yılında Kartal’daki mezarı başında anıldı.  Araştırmacı ve akademisyen kimliği ile uzun yıllar bürokrat olarak çalıştıktan sonra 46. 47. ve 48. hükümet dönemlerinde DevletBakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı yapmış olan Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte Bolu-Gerede yolunda talihsiz bir kaza yaparak hayatını kaybetmişti. 

 

Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Erzincan Refahiye Belediye Başkanı Cevdet Çınar, Trabzon Vakfı Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt, Trabzon Federasyon Başkan Vekili Harun Özdemir,  Trabzon Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Musa Kazım Sancak, Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karamehmetoğlu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Feyyaz Kaynak, Ali Apaydın ve siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

“Adnan Kahveci ve Kamer Genç Topluma Bir Mesaj Vermiştir”
c281493e-9b0a-4e7f-b3a4-67c83691a7fe f983988a-0d21-4a12-bea8-76dd569da439

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, törende yaptığı konuşmada, Adnan Kahveci’nin Türk siyasetindeki önemine dikkat çekerek “ Bizleri bir araya getiren Adnan Kahveci’nin dürüst, kul hakkı yemeyen, çalışkan kimliği ve kişiliği, politikacı yapısı, bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı sayın Nihat Sancak beyin dediği gibi, o dönem mecliste iki tane çalışan milletvekili vardı. Bunlardan biri sayın Adnan Kahveci ve yakın zamanda aramızda ayrılan Sayın Kamer Genç. Toplumun mihenk taşları vardır. Onlar toplumu yönlendiren taşlardır. Merhum Kahveci, dürüst kimliği ve kişiliği ile maliye bakanı olarak evi bile olmamasıyla topluma bir mesaj vermiştir. Merhum Kamer Genç de -Beni Türk bayrağına sarıp Tunceli’ye gömün- diyerek önemli bir mesaj daha vermiştir”dedi.

 

Gazi Mustafa Kemal’in ‘Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur’ sözünü hatırlatan Başkan Altınok Öz, “İşte bunlar, mazide bütün gücüyle toplum, insanlık ve ülkeleri için çalışan insanlardır. Allah rahmet eylesin”diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Anma törenine katılanlara Kartal Belediyesi tarafından lokum ikram edildi.

 

 

Galeri
📆 05 Şubat 2016 Cuma 14:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR