MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » “Ağrılılar İftar Sofrasında bir araya geldiler .”
“Ağrılılar İftar Sofrasında bir araya geldiler .”

Ağsender 15 Nisan Ağrı’nın Kurtuluş Yıl Dönümü münasebetiyle Cihan bey düğün salonunda gerçekleşen iftar programına çok sayıda davetli katıldı.İftar Programı Kuranı Kerim tilaveti ve semazen gösterimi ile başladı..

“ORUÇLAR DUALARLA AÇILDI “

Ağrılılar İftar Sofrasında birlik ve beraberlik mesajları verirken ,tutulan oruçlar dualarla açıldı .Programa siyaset ve iş dünyasından isimler katılırken Ağsender Derneği yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri de tam kadro katılanlar arasında yerini aldı.

İftar programına üyeler ailesi ve çocuklarıyla beraber katıldılar ..

“KONUŞMALARDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ”

Ağrılıların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında söz alan konuşmacıların ana mesajı birlik ve beraberlik oldu .

İlk olarak Ağsander Başkanı Sadık Belkız söz aldı .

Belkız konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Çok kıymetli misafirlerimiz hepiniz çok hoş geldiniz,öncelikle Ramazanınız mübarek olsun tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Ağsender,Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Tüm üyelerimizle böyle anlamlı bir günde birlikte olmak beni hem duygulandırdı,hemde mutlu etti.

2002 yılında kurmuş olduğumuz Dernek olarak , sosyal sorumluluk projeleri anlamında bir çok faaliyete imza attık .Bu projeleri yaparken memleket ayırmadan yaptık. Tüm bunları tek başımıza yapmadık tabi ki yönetim kurulu üyelerimiz ve siz değerli üyelerimizle başardık ..

BİZ ULAŞTIK

Öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştık ve elimizi uzattık. Bu anlamda aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.. Atalarımızın yaşadığı belki de bir çoğumuzun doğduğu büyüdüğü memleketimiz olan Ağrı’mızın Kurtuluş Yıl dönümü olan bu günde bizler hep beraberiz .Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, fedakarlıkta bulunmaya ve Milli dayanışmaya ihtiyacımız bulunmaktadır.

BU GÜNLERE NASIL GELDİK UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Bugünlere nasıl, nereden geldiğimizi unutmayarak çalışmalıyız. Unutmayalım ki bu ruha sahip olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Taşıdığınız bu emanetin sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz.”  Bir Ağrılı olarak ifade etmem gerekirse hem siyasi hemde iş dünyasında kendilerini kanıtlamış değerli kardeşlerimi burada görmek ve onlarla bir arada olmaktanda son derece mutlu oldum .15 Nisan Ağrı’mızın Kurtuluş Yıl dönümü bugün kutlu olsun inşallah .Ramazan ayının tüm islam alemine hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum ifadesini kullandı..

Programda Sancaktepe Belediye Başkan yardımcısı Nazım Çiftçi, söz aldı .Çiftçi ,böyle Ramazan Ayını tebrik ederken ,tutulan oruçların kabul olmasını diledi .Sancaktepe belediyesi olarak Ağrılı hemşehrilerimizi önemsiyoruz burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

KURTULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Özellikle bende 15 Nisan Ağrı’nın Kurtuluş gününü kutluyorum .Memleket demek özlem demek ,memleket demek atalarımız demek ,memleket demek ,kendi toprağımız demektir .Ağrı’nın ya da diğer illerimizin Birinci Dünya Harbi ve Kurtuluş Savaşı esnasındaki kurtuluşumuz henüz bitmiş değildir. Ülke olarak şu anda bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. İnşallah tarihte olduğu gibi o kahramanların torunları olarak, biz de kurtuluşumuza, kurtuluş mücadelemize devam edeceğiz ve Allah’ın izni ile muzaffer olacağız.”Ağrı bizim için bu kadar önemlidir .Bu anlamda bu özel günde burada olmak bizler için önemli ben şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum herkese saygılar sunuyorum dedi .

İftar programı selamlama konuşmaları ile devam etti. Programda Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyesi Murat Çalış,söz aldı .

Çalış,sözlerin de şu ifadelere yer verdi;

“Tarihin her evresinde düşman işgaline direnen milletimiz, birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden birini de Ağrı’da sergilemiş, 15 Nisan 1918 tarihinde Ağrı, Ağrılılar ve 3. Ordu birliklerinin kahraman mücadelesi sonucu düşman işgalinden kurtulmuştur. Ağrı’da milletimiz daha sonra Ermeni çeteleri tarafından büyük katliamlara göğüs germiş ve muhteşem bir kurtuluş destanı yazmıştır.

Ağrı’nın işgalden kurtuluşu, şanlı tarihimizde sonsuza dek hatırlanacaktır .Ağrımızın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 15 Nisan 1918’in 101. yıldönümünü yürekten kutluyor, vatan savunmasında hayatını kaybeden ecdadımızın mekanının cennet, ruhunun şad olmasını diliyorum Ramazan Ayınızı tebrik ediyorum ifadesini kullandı..

İftar Programına katılan ve söz alan ,Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Osman Barik ,tutulan oruçların kabulünü diledi ve Ramazan ayını tebrik etti .

Barik burada olmaktan son derece mutluluk duyuyorum programı düzenleyen herkesi tebrik ediyorum, Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum ifadesine yer verdi..

Ak Ağrı Platform kurucusu Yaşar Ösun ,İftar Programına katılan herkesi selamlayarak Ramazan Ayını tebrik etti .Ösun ,15 Nisan Ağrı’nın Kurtuluş Yıl Dönümünü hatırlatarak milli mücadelenin sergilendiği bu günde Birlik beraberlik mesajı. Ösun,yaklaşan Ramazan bayramlarını şimdiden kutlayarak hayırlara vesile olmasını diledi.

Programda söz alan son konuşmacı geçmiş dönem Ak Parti Kadıköy İlçe Başkan yardımcısı Cengiz Sarı ,salondaki davetlileri selamlayarak, 15 Nisan Ağrı’nın Kurtuluş Yıl Dönümünü tebrik etti .

İftar programı yoğun katılımla gerçekleşirken hoş sohbet eşliğinde dualarla oruçlar açıldı .Hatıra fotoğrafları ile Iftar programı sonlandırıldı ..

HABER :NURAY YILMAZ

📆 17 Nisan 2022 Pazar 23:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR