MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi, bilgi yarışmasında Kartal şampiyonu oldu.
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi, bilgi yarışmasında Kartal şampiyonu oldu.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor.” isimli bilgi yarışmasında rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

 
15 sorunun sorulduğu yarışmada, Kartal Anadolu Lisesi ile Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi takımları, son sorunun ardından 9 doğru cevapla berabere kaldılar. Yarışma kuralları gereği yedek sorulara geçildi ve Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi takımı ilk yedek soruyu doğru yanıtlayarak birinci oldu. Kartal şampiyonu olan Ahmet Şimşek Koleji takımı, İstanbul genelinde yapılacak olan İl Müsabakalarında, Kartal ilçesini temsil edecek.

 
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ak, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla, Ahmet Şimşek Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor.” isimli bilgi yarışması oldukça çekişmeli geçti. Liselerin 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan 8 takımın mücadele edeceği bilgi yarışmasına, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi katılmadı.


ahmet-simsek-koleji (2)

“AB kriterlerini, koşullarını iyi anlamamı gerekir.”

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin yarışma öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi dünyamız toplumların kaynaşması anlamında küreselleşen bir çizgi takip etmektedir. Yüz yılımızda iletişim araçlarının büyük oranda gelişmesi sonucunda, toplumlar birbirleriyle kaynaşmaktadır ve iletişime geçmektedir. Bu çerçevede, toplumların birbirleriyle barış ortamında, bir uzlaşı içerisinde yaşayabilmeleri, ancak birbirlerini anlamaları ve birbirlerinin değer yargılarını kavramalarıyla mümkün olabilecektir.

 

 

Bizim de AB ile bir arada, belli bir hedefe doğru gidebilmemiz için AB kriterlerini, koşullarını iyi anlamamı gerekir. Bu anlayışla biz AB’ye çok iyi entegre olabileceğiz ve ülkemizi kendi coğrafyası içinde ama AB ile birlikte çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Sevgili öğrencilerimizin başarılarını artırmak, onları motive etmek ve araştırmaya yönlendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmada tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Galeri
📆 13 Mayıs 2015 Çarşamba 15:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR