MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Bloomberg HT ‘de;
Ahmet Şimşek Bloomberg HT ‘de;

“Eğitim ve sağlıkta kar amacı gözetilemez.”

 
Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek, iş dünyasındaki başarılı isimlerin çalışma stratejileri ve mesleki birikimlerinin anlatıldığı Bloomberg HT TV kanalındaki “Selçuk Geçer ile Reel Sektör” programına katıldı.

 
“Ailelerin kafası karışık”


ahmet-simsek-bloombergdee

İş dünyasında yaşanan son gelişmelerin, sektörel haberlerin ve başarı öykülerinin yayınlandığı “Reel Sektör” programında konuşan Ahmet Şimşek şunları söyledi; “Eğitimde insanı mükemmel şekilde yetiştirmek için çok esaslı sistemler var, bu sistemleri iyi tatbik etmek lazımdır. Maalesef ülkemizde bu sistemler tam olarak tatbik edilmiyor, ailelerin kafası her zaman karışık. Esasında bir okul, müfredat dışında da sistemler geliştirmelidir.

 

Çocuğu disiplin, kültür, sanat ve teknoloji bakımından da iyi yetiştirmelidir. Öğrenci, öğretmenin tek duvar arasında verdiği bilgiyle kalırsa ilerdeki yaşamında noksanlıklar oluşur. Bu nedenle biz, sosyal etkinlik kulüplerine çok önem veriyoruz. Bunlar birer oyun kulübü gibi görünse de öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkartıyor.”

 
“Yabancı dile önem veriyoruz.”

 
Televizyon programında, yabancı dile çok önem verdiklerini de vurgulayan Ahmet Şimşek, “Biz, Amerika’da yüksek öğretim kurumlarında öğretmenlik yapan koordinatörler getirdik. Bunlar, İngilizce öğretmenlerine nasıl İngilizce öğretileceği konusunda yardımcı oldular. Amerika’da İngilizce Okulu kurduk. İngilizce derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi, yaz tatillerinde buraya ücretsiz gönderiyoruz ve mükemmel bir İngilizce öğrenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca biz sadece İngilizceyi değil, Almancayı da çok iyi öğretiyoruz.”dedi.

 
“Öğrencinin mutlu olması gerek.”

 
Eğitimde öğrencinin mutlu olması gerektiğini de dile getiren Ahmet Şimşek, “Ailelere tavsiye ediyorum; çocuklar ne şekilde, hangi eğitim kurumunda mutluysa, hangi ortamda iyi okuyor, seviliyor ve etrafına gülücükler saçıyorsa onu seçsinler ve çocuğun hevesini kırmasınlar. Eğitim ortamında 18 kişilik sınıflardan büyük sınıf yapmak doğru değildir. Yüksek tavanlı 18 kişilik sınıflarda çocuklar tıbbın kabul ettiği oksijeni alıyor.

 

Bir öğrenci ihtiyacı olan oksijeni alamazsa, öğretmenin verdiğini anlayamaz ve öğrenemez. Çocuklara robot gibi ezber yaptırılıyor, ezberci öğrenciler yetişiyor. Onlara düşünce imkanı vereceksiniz, düşünerek çalışacaklar. Biz öğrencilerimizi, ilk yıldan itibaren üniversiteye hazırlıyoruz. Çocuklarımız bu köklü kurumumuzda ezbercilikten uzak mükemmel yetişiyorlar ve daha da başarılı oluyorlar.” dedi.

 
“Eğitim ve sağlıkta kar amacı gözetilemez.”

 
Programın son bölümünde ise, eğitimde ve sağlıkta, kar amacı gözetilmemesi gerektiğini anlatan Ahmet Şimşek şunları söyledi; ”Memleketin hali vakti yerinde olan bütün bireylerine sesleniyorum; Hepsi, kaliteli eğitim veren, gençlerimizi mükemmel yetiştiren ve yeteneklerini ortaya çıkartan eğitim kurumları kursunlar ama bunu, kar amacı gözetmeden yapsınlar. Eğitimde ve sağlıkta kar amacı gözetilmemesi lazımdır.”

Galeri
📆 02 Şubat 2015 Pazartesi 14:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR