MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek: Cumhuriyet hazinemizdir, baş tacımızdır.
Ahmet Şimşek: Cumhuriyet hazinemizdir, baş tacımızdır.

Cumhuriyet Bayramı, Ahmet Şimşek Koleji’nde coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Kuruluş yılı nedeniyle Ahmet Şimşek Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi ayrı ayrı program hazırladı. 2 gün süren etkinliklerin birinci gününde Ahmet Şimşek Koleji İlkokulu, Ortaokulu ve Anaokulunun hazırladığı program sahnelenirken, 29 Ekim’de de Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinin hazırladığı program gerçekleştirildi.
Cumhuriyetin Bekçileriyiz…


ahmet şimşek

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinin hazırladığı ikinci gün programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, sonra da günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Sunuculuğunu 11-A sınıfı öğrencisi Barış Cem Aydoğdu ve 10-İ sınıfı öğrencisi Zeynep Kaya’nın yaptığı program, 10-C sınıfı öğrencisi Zeynep Dilan Altınhan okuduğu şiirle devam etti, ardından da 11-A sınıfından Özhan Celep, salonda bulunanlarla birlikte Gençliğin Ata’ya cevabını okudu. Program, koronun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin sunumuyla sona erdi. Etkinliğin en sonunda ise öğrenciler “Cumhuriyetin Bekçileriyiz” yazan pankartla sahneye çıktı ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Öte yandan, okulun terasında yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla “Türkiye” görseli oluşturuldu.

 
“Atatürk’le ve Cumhuriyetle Kalın”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin törende yaptığı konuşmada, “Bu gün Türk milletinin, yurttaşlarımızın en önemli gününde bir araya geldik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk milletimizin, ülkemizin bağımsızlığını, özgürlüğünü 92 yıl önce tüm dünyaya haykırmış, ilan etmiştir ve perçinlemiştir. Geçtiğimiz 92 yıl boyunca her zaman bizleri cumhuriyet yolundan vazgeçirmek isteyen iç ve dış güç odakları bulunmuştur. Yüce halkımız hiçbir zaman bu oyunlara, baskılara mağlup olmamış ve her zaman baskılara karşı koymuştur. Siz sevgili Türk gençlerine baktığımızda, cumhuriyetimizin daima var olacağından hiçbir zaman kuşkum olmadı. Özgür, demokratik, parçalanmaz, bölünemez, birbirini seven ve kollayan, hoşgörü içerisinde her görüşe açık Türk halkının en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Atatürk gibi bir lidere sahip olana… Sizlere, kısa bir süre önce kaybettiğimiz usta sanatçımız Levent Kırca’nın dediği gibi, ‘Atatürk’le ve cumhuriyetle kalın’ diyorum. Cumhuriyet coşkunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin” dedi.

 
“Bu büyük ülkeden vazgeçmeyeceğinize eminim.”
Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek de törende yaptığı konuşmada,“Bana göre milli bayramlarımızın içinde en büyüğü olan, cumhuriyetimizin kuruluşunun müjdecisi Cumhuriyet Bayramımız hepinize kutlu olsun. Bunun bir diğer adı özgürlük bayramı da olabilirdi. Dünyada özgürlükten daha güzel bir şey olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Evinizde bile anneniz, babanız özgürlüğünüzü kısıtlayıcı bir şey yaptığında neler hissedersiniz ki, onlar ne kadar masum hak ihlalleridir. Gelin görün ki, dünyada devletler ve milletlerarası platformlarda işler böyle masum yürümüyor. Büyük balığın küçük balığı mutlaka yutmak istediği bir dünyada, düşmanların en güçlülerinin içinden, bir mayın tarlasının üzerinden, bu ülkeyi adeta uçurarak geçirmiş Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı biz demokrasiye ulaşabilir miydik? En kötü demokrasi bile, en iyi monarşiden ve tek adam idaresinden çok daha güzeldir. Bütün duam; Türkiye Cumhuriyeti’nin, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyerek, sonsuza kadar yoluna devam etmesidir. İstiklal Marşımızda ne güzel demiş şair, ‘Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ Sizler bilinçli, Atatürkçü gençler olarak son nefesinize kadar bunu koruyacaksınız. Eğer böyle olmasa iç ve dış düşmanlar bu ülkeyi parçalamaya, yok etmeye her zaman hazırdır. Atatürk’ün yolunda bir eğitimci olarak sizleri bütün sevgimle kucaklıyorum. Bu büyük ülkeden vazgeçmeyeceğinize eminim. İyi bayramlar diliyorum, bayramınız kutlu olsun.”

 
“Okuyun… Okuyun… Okuyun…”
Kolejin kurucusu Ahmet Şimşek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “92 yıl önce kurulmuş cumhuriyet, bu verimli toprakların üzerine kök salmış bir ulu çınar gibi bizleri gölgesinde büyütmektedir, sonsuza kadar da büyütecektir. Cumhuriyet Atatürk’ün armağanıdır. Atatürk, ‘Benim en büyük eserim cumhuriyettir’ diyordu. Cumhuriyet, yurtta ve dünyada eşsiz bir insanın ortaya koyduğu bir eserdir. Ne kadar övünsek azdır.
Sevgili gençler, Atatürk sizleri seviyordu ve güveniyordu. Çünkü yıkılmış, darmadağın olmuş, birçok hain devlet tarafından işgal edilmiş, bitap düşmüş ve dünyada adı hasta adama çıkmış bir yurdu kurtardı, küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni yarattı ve ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’diyerek size emanet etti. Onun için cumhuriyet bizim hazinemizdir, baş tacımızdır. Türk gençliği Cumhuriyet dışında hiçbir rejime boyun eğmeyecektir. Bu gün maalesef Atatürk’ün üzerine hesaplar yapanlar, ötekileştirmek isteyenler, bizden uzaklaştırmak isteyenler vardır, fakat siz Türk gençliği buna müsaade etmeyeceksiniz ve Atatürk’ü canınız pahasına koruyacaksınız.

 

 

Atatürk ayrıştırmaya, uzaklaştırmaya karşıydı. Birlik beraberlik içinde özgür yaşamak için, bu millet için canını bile feda etti ve genç yaşında aramızdan ayrıldı. İşte buna çok üzülüyorum. Eğer Atatürk uzun yıllar yaşasaydı Türkiye Cumhuriyeti bu gün dünyada birinci sıraya yükselirdi. Bu gün rahat nefes alıyorsanız, hürseniz, her türlü imkanlar ayağınıza serilmişse Atatürk’ün sayesindedir, kıymetini bilin. Savaşlar, zaferler kazanıldı, yurt düşmanlardan kurtarıldı ama daha bitmedi. Atatürk durmadı, kültür ordusunu kurdu. İşte her biriniz bu kültür ordusunun neferlerisiniz. Türkiye o zaferlerden sonra kültür zaferini de kazanırsa yükselecektir. Öğrenin, çalışın, dininin, Türklüğü dünyaya tanıtın. Size bir tavsiyem var, Atatürk’ün ‘NUTUK’ isimli eserini okuyun. O zaman, benim sözlerimin onların yanında sıfır kaldığını göreceksiniz, o zaman her biriniz gizli birer kahraman olacaksınız.

 
Sevgili gençler, O’nun sayesinde ümmetten ulusa geçildi, sizler gibi pırıl pırıl gençlik yaratıldı. Yani kulluktan vatandaşlığa, yurttaşlığa geçildi. Cebinizde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlık belgesi var, bununla iftihar edin. Enerjiye ihtiyacınız olduğunda sakın korkmayın. Atatürk, ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyordu, işte enerji budur. ‘Türk, övün, çalış, güven’ diye sizlere söyledi. Geçmişinizi okuyun, geleceğinize öyle bakın. Okuyun… Okuyun… Okuyun. İlim, irfan sahibi olun. Ancak o zaman bu milleti cihana taşır ve tanıtırsınız. Sizlerle övünüyoruz, çok seviyoruz. Bayramınız kutlu olsun.”

Galeri
📆 30 Ekim 2015 Cuma 09:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR