MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek; “Dünya vatandaşı olun!”
Ahmet Şimşek; “Dünya vatandaşı olun!”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinde geleneksel hale gelen İngilizce Bilgi Yarışmasının 9. Sınıfları kapsayan ilk etabı okulun çok amaçlı konferans salonunda yapıldı.

 

 

Oldukça çekişmeli geçen ve eğlenceli görüntülere sahne olan yarışmanın birincisi 9-D sınıfı oldu. Daha sonra 9-D sınıfını temsil eden Teala Mayye Bakır ve Aslınur Bozkurt kendi aralarında yarıştı ve birinciliği Teala Mayye Bakır kazandı.

 

 

İngilizce Bilgi yarışmalarımızdaki temel amacın eğlenerek öğrenmek olduğunu belirten Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi İngilizce Bölüm Başkanı Şebnem Gür, “Yabancı Dil Bölümü olarak hazırladığımız Quiz Show ile öğrencilerimiz hem eğleniyor, hem de kelime hazineleri gelişiyor. Ayrıca bu tür etkinlikler öğrencilerimizin genel kültür seviyelerini de artırıyor.”dedi.

 

 

Atatürk’ün çizdiği yoldan gidin.

 

Kolejin kurucucusu Ahmet Şimşek ise, etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilerden dünya vatandaşı olmalarını isteyerek, “Sizler şimşek gençlersiniz. Zekanız şimşek gibi çalışıyor. Bizim bütün gayretimiz sizlerin iyi yetişmeniz içindir, ailelerinize, vatanınıza faydalı insanlar olmanız içindir. Çok iyi çalışın ve tüm dünyaya örnek olun. Yalnız, Atatürk’ün çizdiği yoldan gidin. Biz yabancı dile önem veriyoruz. Yabancı dili iyi öğrenin. Çünkü okulunuzu bitirdiğinizde dünyayı dolaşıp, Türklüğü bütün dünyaya tanıtacaksınız. Sizler birer cevhersiniz, değersiniz. Onun için, sizlere elimizden gelen hizmetleri yapmaya ant içtik. Sizleri çok seviyoruz ve mükemmel yetişmenizi istiyoruz. Bizim, ailelerinizin ve Türk milletinin yüzünü kara çıkarmayınız. Yabancı dile önem verin, iyi öğrenin ve dünya vatandaşı olun.”dedi.

 

İngilizce Bilgi yarışmasının 10. Sınıfları kapsayan ikinci etabı 16 Ocak Cuma günü yapılacak.

 

 

  1. sınıflarda da; 16 Ocak 2015 tarihinde 12.10-13.00’da Gösteri salonumuzda yapılacaktır. Her şubeden seçilen sınıfı temsil edecek iki öğrencimiz yarışmaya katılacaktır. Yabancı Dil bölümü olarak hazırladığımız ‘Quiz Show’ la amacımız öğrencileri eğlendirerek kelime haznelerini geliştirmek ve aynı zamanda genel kültür seviyelerini arttırmaktır.”
📆 14 Ocak 2015 Çarşamba 16:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR