MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Koleji Soma’yı unutmadı
Ahmet Şimşek Koleji Soma’yı unutmadı

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul-Soma arasında eğitime destek köprüsü oluşturdular ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardında kalan acılı kalplere bir nebze de olsa destek çıkmak, onların siyah dünyalarına renk katmak adına, kendi elleriyle tam donanımlı kütüphane kurdular.

 
Kendi çabalarıyla oluşturduklar.
Genellikle madenci işçilerin yaşadığı Manisa’nın Soma ilçesindeki Soma Linyit Anadolu Lisesine tam donanımlı kütüphane kazandırmak için kolları sıvayan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, kendi çabalarıyla oluşturdukları 3 bin 500 kitap, 25 kitaplık, 6 bilgisayar, satranç takımları ve zeka oyunlarıyla dolu kolileri kamyona yükleyerek Soma’lı öğrencilere gönderdiler. Ardından da kendileri Soma’ya giderek, kütüphaneyi kendi elleriyle kurup teslim ettiler. Öğrenciler bununla da yetinmediler grafiti ile kütüphaneyi, okulun iç kısmını ve bahçe duvarlarını da renklendirerek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiler.
“Paylaşımlar çok değerli.”
Soma Linyit Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Mutlu kütüphanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kardeş okulumuzun bu ziyareti ve kütüphane bağışı bizleri çok memnun etti. Bir okul için kütüphaneden daha anlamlı bir hediye düşünemiyorum. Bunun yanında öğrencilerimiz ile konuk okul öğrencileri arasında gerek iş bölümünde, gerekse misafirperverlikte yaşanan paylaşımların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Dostluğa dönüşen bu bağın yeni paylaşımlarla sürmesini diliyorum.” dedi.

 
“Öğrencilerimize sorumluluk duygusu kazandırdık.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Umut Vurdu da konuşmasında, “Bu çalışma sayesinde iyi dostluklar edinmekle birlikte öğrencilerimize sorumluluk duygusu kazandırmanın mutluluğunu da yaşadık. Kütüphanenin öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Geçen yıl Soma’da meydana gelen maden faciası tüm ülkeyi yasa boğdu. Kalanların acılarını paylaşıyor, kendilerine taziyelerimizi sunuyoruz.” dedi.
Okul Başkanı Yusuf Tangal ise şunları söyledi; “Buraya gelmeden önce yaptığımız işin ciddiyetini tam kavramamıştım. Şimdi, öğrenci arkadaşlarımın, okul idaresinin ve öğretmenlerimizin sıcak ilgisini görünce ne kadar önemli bir iş yaptığımızı daha iyi anladım. Umarım bu kitaplar sayesinde arkadaşlarımız geleceklerine daha emin bir şekilde yürürler.”

📆 11 Nisan 2015 Cumartesi 10:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR