MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Koleji’nde bayraklar yarıya indi
Ahmet Şimşek Koleji’nde bayraklar yarıya indi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 76. Yıldönümünde saygıyla anıldı. Ahmet Şimşek Koleji konferans salonunda düzenlenen Atatürk’ü anma töreni, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi’nin hazırladığı etkinliklerle gerçekleşti.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni, Atatürk’ün son dakikalarının dramatize edildiği gösteriyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından slayt gösterisiyle devam eden etkinlikte 9/M sınıfı öğrencisi Sude Zengin, Jülide Gülizar Ergüven’in “Zeynebime şiirler” isimli dizelerini yorumladı. 9/B sınıfı öğrencileri, Edebiyat öğretmeni Süreyya Yıldız yönetiminde hazırladıkları “Atatürk kurtuluş savaşında” konulu oratoryoyu sahnelediler. Dönemin liderlerinin Atatürk’ün ölümüyle ilgili söylediği sözleri de, 9/M Sınıfı öğrencisi Mustafa Topçu ve 9/F sınıfı öğrencisi Roza Yıldız sundu. 9/C sınıfı öğrencisi Emre Nevzat Almaz ise, Nüzhet Erman’ın “Atatürk’ün vakti çok azdı.” isimli şiirini okudu.

 
Ahmet Şimşek İlkokulu ve Ortaokulu etkinliğinde ise slayt gösterisi, şiirler, tiyatro, İngilizce tiyatro ve koro sunumları yer aldı. Gösterileri izleyenler, etkinliğin sonunda öğrencileri bol bol alkışladı.

 

Ahmet Simsek Egitim Kurumlari Kurucusu Ahmet Simsek (Small)

 
“Senin yaktığın meşale sönmeyecek.”

 
Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek Atatürk’ü anma töreninde yaptığı konuşmada, ”Vefatının 76. Yılında Ata’mızı özlem ve saygıyla anıyoruz ve O’nun hatırası önünde eğilmenin heyecanını yaşıyoruz. Her 10 Kasım bize hüzün ve üzüntü verir ancak, bir yandan da gurur veriyor. Bize bu vatanı emanet eden Ata’mızı aradan uzun yıllar geçse de unutmayacağız. Sevgili çocuklar, Atatürk bu vatanı sizlere güvenerek emanet etti. Bunun için gururluyuz. O bize, ‘Ey yükselen yeni nesil, bu Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek, sürdürecek ve yaşatacak sizlersiniz.’, ‘Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır ama vatan ilelebet payidar kalacaktır.’ demişti. Bu nedenle O’nun yolundan çıkmayacaksınız. Atatürk kahraman bir askerdi, büyük bir devlet adamıydı, siyasetçiydi ama her şeyden önce başöğretmendi. O’nun Cumhuriyet’i kurduğu yıllarda insanlar okuma yazma bilmiyordu, fakirdi, çaresizdi. O, çok çalıştı. Bu günlere Atatürk sayesinde geldiniz. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olarak yetişmeniz Atatürk sayesinde gerçekleşmiştir. O, hepimize rehber olmuştur. Bu günlerin kıymetini bilin, bu vatana layık olmak için çok okuyun, çok çalışın. O’nun yolundan giderseniz üzüntünüz sevince dönecek, ailenize, vatana hayırlı birer evlat olarak yetişeceksiniz. Milletçe O’na ne kadar şükretsek azdır. Atam sen müsterih ol, rahat uyu. Senin yaktığın meşale sönmeyecek. Senin aydınlattığın yoldan ayrılmayacağız.” dedi.

10 Kasim Ataturk'u anma etkinliginde Saygi durusu yapildi, istiklal Marsı okundu (Small)
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin de yaptığı konuşmada, hüzünlü olduklarını vurgulayarak, “Bu gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıldönümü. Bu gün, O’nun Cumhuriyetine, İlkelerine ve Devrimlerine sadakatle bağlı kaldığımız gündür. Bu gün, O’nun gösterdiği hedefler doğrultusunda azimle çalıştığımızı dosta, düşmana gösterdiğimiz gündür. Bu gün Cumhuriyeti yaşatmak için bir kez daha söz veriyoruz.”dedi.

 
Ahmet Şimşek İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise konuşmasında şunları söyledi;“Türk milleti asla devletsiz kalmadı. Türk milleti Ata’sının yolundan ayrılmadı, ayrılmayacaktır. O’nu sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

Galeri
📆 12 Kasım 2014 Çarşamba 10:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR