MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Koleji’nde endişeye yer yok!
Ahmet Şimşek Koleji’nde endişeye yer yok!

Ahmet Şimşek Koleji 4. Sınıf öğrencileriyle velilerine, ortaöğretime geçiş konusunda geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

 
Ahmet Şimşek Koleji çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, 4. Sınıfın tüm şubelerindeki öğrencilerle birlikte, veliler de katıldı. Kahvaltıyla zenginleştirilen etkinliğin ilk anlarında çeşitli müzik aletleriyle sahneye çıkan öğrenciler, ailelerine karşı yeteneklerini sergilediler. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında ise ortaokulun çeşitli sınıflarındaki bazı öğrenciler, ortaokulda yaşadıklarını anlattılar ve ortaokulda endişeye yer olmadığını dile getirdiler.

 

unnamed (2)
Ortaokula başlayacak olan 4. Sınıf öğrencileriyle, velilerdeki endişelerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan etkinlikte, İngilizce biriminin öğrencilerle birlikte hazırladığı Görsel Projeksiyon sistemli sunum da ilgiyle izlendi ve baştan sona İngilizce konuşularak gerçekleştirilen gösteride, Ahmet Şimşek Koleji’nin yabancı dil konusundaki başarısı dikkat çekti. Etkinlikte ayrıca, Beyin Egzersizleri Uzmanı Oğuzhan Gözek de sahneye çıktı ve beynin kullanılmayan bölümlerini harekete geçiren yöntemleri uygulamalı olarak anlattı.

 
“Bu okulda tat var, sevgi var, burası mucize okul.”
Ahmet Şimşek İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu gün çocuklarımızın ortaokula geçecek olmalarını kutlamak, ortaokula ‘merhaba’ demek ve yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Biz çocuklarımızın peşindeyiz, onlar için çalışıyoruz. Biz, öğrencilerimizden sadece devlete ödenecek olan vergileri alıyoruz ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yüksek ücretli okullardan daha iyi eğitim veriyoruz. Bu okulun kapısından giren her birey, ‘Bu okulda tat var, sevgi var, burası mucize okul.’diyor. Biz eserlerimizle övünür ve mutluluk duyarız. ‘Bu güne kadar sınıf öğretmenleriniz vardı, ortaokulda çocuklarımızı nasıl takip edeceğiz?’ diye haklı olarak endişeleniyorsunuz, endişelenmeyiniz. Ortaokulda her öğrencimizin bir koç öğretmeni olacak ve öğrencilerimizi 8.Sınıfa kadar taşıyacak. Okulumuzdaki en büyük başarı budur. Araştırdık ve bu uygulamayı İstanbul’da, hatta Türkiye’de başarabilen bir okul göremedik. Ortaokul önemlidir, öğrencilerimizin ve ailelerimizin derdi hepimizin derdidir. Öğrencilerimizin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

 

unnamed (1)
“Bizim en büyük hazinemiz yavrularımızdır.”

 
Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek ise etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Yavrularımız bu vatanın güzide evlatlarıdır. Bu gün çok duygulandım, aynı zamanda da hayıflandım. Bizim zamanımızda okulun kapısında eli sopalı müdürler, içerde asık suratlı öğretmenler, baskıcı ve ezberci bir eğitim vardı. Çekingen ve korkak bir nesil olarak yetiştik.

 

 

Bu gün ise, son teknolojiye göre düzenlenmiş okullar var. Bunların başında da bizim eğitim kurumumuz geliyor. Biz, zihin çalıştıran ileri eğitimi ve yabancı dil öğretme sistemini yurt dışından getirdik. Üzülerek İddia ediyorum, markaları olan ve pahalı eğitim veren kurumlar, bizden sadece yaptıkları reklamlarla ve fahiş fiyatlarıyla üstündür. Bu yıl Amerika’dan getirdiğimiz Görsel Projeksiyon Sistemiyle; yaşayarak ve canlı olarak, üstün ve mükemmel yabancı dil eğitimini Türkiye’de ilk defa biz gerçekleştirdik.

 

Öğrencilerimiz burada öğrendikleri yabancı dil sayesinde dünyanın her yerini rahatça dolaşabilecekler, yaşayabilecekler ve ülkemizin adını tüm dünyada duyurabilecekler. Bizler, eşsiz eğitim vermeyi istiyoruz. Bizler öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılapları, prensipleri doğrultusunda yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimize idealizmi ve demokrasiyi iyice öğretelim ki, bu gün Türkiye’yi saran cemaatçilik, aşiretçilik ve yobazlıktan kurtulalım. Bizim en büyük hazinemiz yavrularımızdır.”

Galeri
📆 31 Aralık 2014 Çarşamba 14:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR