MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek Koleji’nde öğrenciler MANDALA ile motive ediliyor.
Ahmet Şimşek Koleji’nde öğrenciler MANDALA ile motive ediliyor.

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul Rehberlik öğretmeni Habibe Acun, bir tür resim boyama tekniği olan “Mandala” ile öğrencilerin motivasyonunu artırıyor, vücut, ruh ve zekalarının kaynaşmasına katkı sağlıyor.

 
Dünyayı sembolize eden desenlerin hem maddesel, hem de manevi gerçekleri tanımladığını ve hayatın tüm yönlerinde görüldüğünü belirten Habibe Acun, “Geçmişi 40 bin yıl öncesine dayanan Mandala desenleri, mağara duvarlarına çizilen daire içine alınmış resimlerde görülmüştür ve manyetik çekim gücü olduğuna inanılan şekillerdir. Desenleri dairesel bir form içinde olan bu yöntem, beynin sağ ve sol yarım kürelerini dengeler, düşünceleri ve sezgileri bir noktaya toplayarak merkezde kalabilmeyi sağlar. İnsanı aydınlanmaya ve gerçeğe ulaştırır.”dedi.
Aileler de kullanabilir.
Mandala yönteminin bilinçaltında saklanan gerçekleri ortaya çıkarmaya yardımcı olduğunu da sözlerine ekleyen Habibe Acun, ailelerin de bu tekniği evde rahatlıkla uygulayabileceğini ve çocuklardaki olumlu değişimi fark edeceklerini vurguladı.
Mandala tekniğini bir süredir uyguladıklarını ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini gördüklerini anlatan Habibe Acun, tekniği ailelere de önererek şöyle konuştu; “Günümüzde çocuklardan birçok şey yapmasını isteyerek, onları çeşitli stres faktörüyle karşı karşıya getiriyoruz. İşte bu noktada çocuklara ‘Ben senin için şu an buradayım ve seninle güzel bir şeyler yapmak istiyorum.’ demekten daha güzel bir şey düşünülemez. Mandala, boyama yoluyla sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Bu teknikle, grup çalışmalarına uyum sağlama konusunda olumlu etkiler görülür. Çocukların stresi azalır ve daha uyumlu hale gelirler. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır. Sizler de çocuğunuzla birlikte keyifli vakit geçirebilir, renkleri nasıl kullandığına bakarak kendinizce çocuğunuzun ruh halini yorumlayabilirsiniz.
Yararları nelerdir?
1- Mandala ruh için bir ilaçtır.
2- Kendinizi ve etrafınızı saran gerçeği fark etmektir.
3- Günlük yaşantınızla ve streslerinizle daha kolay baş etmektir.
4- Dikkatini toplama süresini uzatmaktır.
5- Kendi yaratıcılığını keşfetmektir.
6- Sakin ve serinkanlı olmayı öğrenmektir.
7- Mandala vücut, ruh ve zekanın kaynaşmasıdır.
8- Parmak kaslarını çalıştırır ve güçlendirir.
9- Mandala ile öğretmenler, öğrencilerin iç dünyalarını daha iyi tanır.

📆 06 Mart 2015 Cuma 13:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR