MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te diyabet semineri düzenlendi.
Ahmet Şimşek’te diyabet semineri düzenlendi.

 

Ahmet Şimşek Koleji Konferans Salonunda “Obezite ve çocuk” konulu diyabet semineri düzenlendi. Ortaokul Fen Bilimleri zümresi tarafından düzenlenen seminerde küçük yaşlarda edinilen alışkanlıklar, yanlış beslenmeyle oluşan hastalıklar ve doğal beslenmenin önemi video sunumları eşliğinde anlatıldı.

 
“Dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.”

 
Ahmet Şimşek Ortaokulu Fen Bilimleri Zümre Başkanı Aysun Kaba Erol “Obezite ve çocuk” konulu diyabet seminerini özellikle obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirterek şunları söyledi, “Besinler vücudumuzun enerji kaynağıdır. Hiçbir canlı beslenmeden yaşayamaz. Vücudumuza düzenli olarak besin maddelerinde bulunan vitamin, karbonhidrat, yağ, protein ve mineralleri almamız gerekir. Vücudumuzun, bu maddelerin hepsine belli miktarlarda ihtiyacı vardır.

 

 

Yeterince ve düzenli olarak alınmazsa hastalıklar meydana geleceği gibi, fazla alınması da aynı şekilde sağlık problemleri doğuracaktır. Toplumumuzdaki birçok sağlık sorununun temelini beslenmedeki yanlış alışkanlıklar oluşturmaktadır. Daha küçük yaşlarda başlanan fast food alışkanlıkları, şekerli, asitli yiyecek ve içecekler, vitamin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalırken, fazlası da vücuda zararlı olan şeker, yağ ve karbonhidrat depolanmasını sağlar. Özellikle kola gibi asitli içecekler çok zararlıdır. Beyinin besin maddesi olan şeker, ihtiyaçtan fazla alındığında ya da meyve şekeri gibi doğal yollardan alınmadığında vücudumuz için zehir haline gelir. Bu nedenle dikkatli tüketilmelidir. Beslenmek her canlının sürekli olarak gerçekleştirdiği bir faaliyettir. Yaşamımız için bu denli önemli olan beslenmeyi yaparken bilinçli olmamız bugün ve ileride karşımıza çıkabilecek birçok sağlık problemini önleyecek, kendimizi hem daha sağlıklı, hem de daha dinç hissetmemizi sağlayacaktır. Dengeli ve düzenli beslenme konusunda bilgilenmeli, beslenme alışkanlıklarımızı ona göre ayarlamalıyız.”

Galeri
📆 27 Aralık 2016 Salı 13:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR