MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te el emeği göz nuru şenlik!
Ahmet Şimşek’te el emeği göz nuru şenlik!

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerinin yıl boyunca öğrendiklerinden yola çıkarak hazırladıkları el emeği göz nuru projeler Sosyal Bilimler Şenliğinde sergilendi.
Okul lobisinde oluşturulan stantlarda sergilenen yüzden fazla eser arasında Piramitler, Osmanlı İmparatorluğu’nun yayılma alanları, savaş taktikleri ve siyasi durumunu gösteren maketler, Atmosferin özellikleri, kömür ocakları, toprağın katmanları ve depremi gösteren maketler, yanardağ şekilleri, asma köprü projeleri, GAP Projesi gibi maketler yer alıyor.
2c9317cd-9d17-4ed0-9103-d91adfc8c2b2
“Misyonumuzu yerine getiriyoruz.”
Sosyal Bilimler Şenliğinin açılış töreninde konuşan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin, “Bu şenlik bizlere iyi bir okul olduğumuzu, eğitimin gereklerini yerine getirdiğimizi gösteren en önemli etkinliklerimizden birisidir. El emeği göz nuru ile yaptığınız bu projeler her türlü övgüye değer, çok mutlu olduk. Bu projeleri ve eserleri gördüğümüz zaman okul olarak misyonumuzu yerine getirdiğimizi hissediyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık.”dedi.
“Araştırmaya ve düşünmeye yöneliyorlar.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Dersleri Bölüm Başkanı Nevin Çömez ise yaptığı açıklamada, “Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin bakış açılarını değiştiriyor, daha çok araştırmaya ve düşünmeye yönelmelerini sağlıyor. Örneğin, öğrencilerimiz Ziggurat’ı yaptığında bunun ne olduğunu araştırıp öğreniyorlar. Onların bu gün öğrendiği bilgiler, belki de ileride seçecekleri mesleklerde etkili olacaktır. Biz onların hayallerinin zenginleşmesine yardımcı oluyoruz. Ayrıca bu projelerin görülmesi, arkadaşları tarafından beğenilmesi onların motivasyonlarını daha da artırmaktadır. Öğrencilerimizin bu çalışmalarına öğretmen arkadaşlarımızın da büyük katkıları olmuştur. Teşekkür ediyorum.”dedi.

Galeri
📆 05 Mayıs 2016 Perşembe 10:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR