MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te geleceğin bilim insanları yetişiyor
Ahmet Şimşek’te geleceğin bilim insanları yetişiyor

Ahmet Şimşek Ortaokulu Öğrencilerinin Fen Bilimleri derslerinde öğrendiklerinden yola çıkarak ürettiği birbirinden ilginç projeler Bilim şenliğinde sergilendi.
Fen Bilimleri Zümresi öğretmenleri Aysun Kaba Erol, Hidayet Talay, İbrahim Adaklı ve Canan Günaydın’ın danışmanlığında gerçekleştirilen “Bilim, Sanat, Kültür, Etkinliği 2016” kapsamında okul lobisinde kurulan stantlardaki 100’den fazla projeyi görenler hayranlıklarını gizleyemediler.
İlginç projeler var.
b08304c3-dc67-4b47-a6bd-cfe6f30157db
Bilim Şenliğinde sergilenen projeler arasında DNA modelleri, Depreme dayanıklı ev modelleri, Sabun üretimi, Basit makine modelleri, Güneş enerjisi modelleri, İnsanda sindirim sistemi, Solunum sistemi ve dolaşım sistemleri, Böbrek maketleri, Diş protezi modelleri, Dinamometre modelleri, Sonsuz görüntü modeli, Enerji piramidi modeli, kuru buz deneyi, Isıtıcılar, Elektrik devreleri modeli, Antibiyotikli ve normal su ile tarım, Ev yapımı sivrisinek ilacı, Manyetik alan modelleri, Patates ve limondan elektrik üretimi modeli, Güneş ve ay tutulması projeleri, Erozyon maketleri, Periyodik cetvel, Bataryalar, Yanardağ modelleri gibi projeler yer alıyor.

 
“Sergimiz çok beğenildi.”
Ahmet Şimşek Ortaokulu Fen Bilimleri Zümre Başkanı Aysun Kaba Erol Bilim şenliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşabilmek için teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, ezberci zihniyetten uzak, akılcı düşünme becerisine sahip beyinler yetiştirebilmek amacıyla çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, Fen Bilimleri alanlarında yaptığı projeleri birbirleriyle paylaşmalarına imkan sağlayan sergimiz çok beğenildi. ”dedi.
“Bilim aşkı başarılı projelere neden oldu.”
Ahmet Şimşek Koleji İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise Bilim şenliğinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte çok büyük emek harcayarak bilimsel projelerini sergilediler. Öğrencilerimizdeki bilim aşkı onların çok başarılı olmalarını sağlamıştır. Onlarla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.”

Galeri
📆 10 Mayıs 2016 Salı 21:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR