MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ahmet Şimşek’te öğrenme istekli bireyler yetişiyor
Ahmet Şimşek’te öğrenme istekli bireyler yetişiyor

Ahmet Şimşek Koleji Akıl Oyunları ve Zeka Oyunları Kulübü, öğrencilerin dersle ve yaşamla ilgili motivasyonlarını artırmak için etkin bir program gerçekleştiriyor. Çeşitli mantık oyunlarıyla öğrenmeyi zevkli ve anlaşılır hale getiren kulüp, alternatif çözüm yolları konusunda da öğrencileri geliştiriyor.

 
Ahmet Şimşek Koleji Akıl Oyunları ve Zeka Oyunları Kulübündeki öğrencilerin olaylara farklı bakış açılarıyla bakmayı kavradıklarını belirten Akıl ve Zeka Oyunları, Mental Aritmetik Öğretmeni Ali Gül, kulüp programında popüler oyunlara yer vermeye özen gösterdiklerini söyledi.
“Başarı kendiliğinden geliyor.”

 
Her yaşta oynanabilen mantıksal akıl yürütme ve işlem oyunlarından birisi olan Sudoku oyununu da sıklıkla oynadıklarını vurgulayan Ali Gül şöyle konuştu, “Sudoku olaylara farklı bakış açılarıyla baktırıyor, problem çözme yeteneği kazandırıyor ve alternatif çözüm yolları konusunda bireyi geliştiriyor. Sudoku, pek çok olumlu yanı olan popüler bir zeka oyunudur. Biz kulübümüzde, dolayısıyla okulumuzda sürekli öğrenmek isteyen bireyler yetiştiriyoruz, başarı da kendiliğinden geliyor.”

 
Sudoku nasıl oynanır?
Oyun başlangıcında verilen rakamlar (şekiller) incelenerek, ipuçları doğru şekilde yorumlanmalı, rakamlar (şekiller ) doğru yerlere yazılarak, kesin çözüme adım adım yaklaşılmalıdır. Oyunun çözümüne giderken, kurallar defalarca akıldan geçirilmeli, her satırda, her sütunda ve her bölgede yalnızca birer kez yazılması gereken rakamların yerleri hesap edilmelidir. Buna ek olarak, bir sütun ya da bir satırın, aynı zamanda başka bir küçük kutucukla çakıştığı alanlara daha fazla dikkat edilmeli, aynı rakamdan fazla yazma yanlışı yapılmamalıdır.

📆 02 Aralık 2015 Çarşamba 08:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR