MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin temeli atıldı
Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin temeli atıldı

Pendik Belediyesi, Ahmet Yesevi Mahallesi’ni bir yıl içinde görkemli bir kültür merkezine kavuşturuyor.   Düzenlenen törenle temeli atılan  ve 5.5 milyon liraya mal olacak Ahmet Yesevi Kültür Merkezi,  görünüşüyle Selçuklu mimarisini yansıtacak.

Her mahalleye bir kültür merkezi kazandırmayı hedefleyen Pendik Belediyesi, açılışların yanı sıra temel atma törenlerini de sürdürüyor. Konumu sebebiyle hem Fatih hem de Ahmet Yesevi Mahallesi’nin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Ahmet Yesevi  Kültür Merkezi’nin temel atma töreni kalabalık vatandaş topluluğunun ve ilçe protokolünün de katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 5 bin m2 inşaat  alanına sahip merkezin bünyesinde kadınlar için Fitness Center,  5 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Kütüphane, Bilgi evi, İSMEK, Konferans Salonu ve gençler için spor salonu yer alacak. Merkez tamamlandığı zaman büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ve ortak kullanacaklarını belirten Fatih ve t ve  Ahmet Yesevi  Mahalle muhtarları,  Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve ekibine teşekkür ettiler.

“O kadar çok iş yapıyoruz ki millet takipte zorlanıyor”

Temel atma töreninde konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bina yapmak basit iş, önemli olan onun içini ilim ve irfanla doldurabilmek. Bunu yapabilen toplumların geleceği aydınlık olur. Biz hizmete kazandırdığımız kültür merkezleriyle bunu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Pendik’te 5 yılda çok büyük işler başarıldığını belirten Başkan Şahin, “Tamamladıklarımızın ve inşaatı sürenlerin yanı sıra, her ay başka bir işin planını yapıp, ihalesini açıyoruz. Reklamını  yapmıyoruz ama, inanılmazı başarıyoruz” dedi.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin Pendik’teki yatırımlarını anlatan Başkan Kenan Şahin, metroya da değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile pek çok kez metro güzergahını masaya yatırdıklarını belirten Başkan Şahin, hattın E-5 yerine, mahallelerden geçmesini sağladıklarını, 2015 yılında Tavşantepe, Yeşilbağlar Yakacık İstasyonları ile metroya ulaşılabileceğini söyledi. İBB ile birlikte Pendik’e onlarca büyük proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Şahin, “O kadar çok iş yapıyoruz ki millet takipte zorlanıyor. Bu da çok çalışmamızın yan etkisi olsa gerek.” dedi.

5.5 milyon liraya mal olacak

Törende  daha sonra  Pendik İlçe Müftüsü Ziya Ersin’in okuduğu dualar eşliğinde kurban kesilerek kültür merkezinin temeline ilk beton döküldü. Mevlana Camii yanında inşasına başlanan merkez, görüntüsüyle Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak. 1 yılda tamamlanması hedeflenen merkez, yaklaşık 5 bin m2 alan üzerine inşa edilecek ve 5.5 milyon liraya mal olacak.

📆 22 Şubat 2014 Cumartesi 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR