MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum, Ümraniye » Ak Parti Broşürlerini Taşıyan Kamyon Kundaklandı
Ak Parti Broşürlerini Taşıyan Kamyon Kundaklandı


Zanlıların Olay Öncesindeki Hazırlıkları Ve Kamyonun Yanması Güvenlik Kameralarına Yansıdı

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’na ait broşür ve materyalleri taşıyan bir kamyon, Ümraniye’de kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Şahısların olay öncesindeki hazırlıkları ve kamyonun yanması çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, olay, önceki gün sabaha karşı Ümraniye’de bulunan bir nakliyat firmasının garajında meydana geldi. İddiaya göre, 54 KD 406 plakalı kamyonuyla AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’na ait broşür ve materyalleri taşıyan Mehmet Yavuz, gün boyu değişik telefon numaralarından aranarak taciz edildi. AK Parti’ye ait bir gazetenin peşinde olduklarını söyleyen şahısları ciddiye almayan Yavuz, kamyonunda yüklü broşürleri Ümraniye’de bulunan garaja indirdi. Kamyonu boşaltan Yavuz, başka bir firmaya ait plastik yapıştırıcıyı kamyonuna yükledi. Bu sırada Yavuz’u taciz eden şahısların ailesine ulaşması üzerine Mehmet Yavuz gece saat 02.00 sıralarında DES Sanayi Sitesi civarında şahıslarla buluştu. Yavuz’a AK Parti’ye ait bu gazeteleri kendisine bulması karşılığında para teklif eden şahsılar, teklifleri reddedilince diğer materyallerin bulunduğu deponun adresini alarak Yavuz’un yanından ayrıldı.

 

ak-parti-brosurleri-kamyon

 


Kamyon şoförü Mehmet Yavuz da görüşmenin ardından AK Parti broşürlerini bıraktığı depoya gelerek uyudu. Saat 05.00 sıralarında depoya gelen üç şahıs, önce deponun kapısını zorladı. Kapıyı açamayan şahıslar daha sonra deponun sac duvarlarının üzerine çıktı. Şahıslar, içinde AK Parti broşürlerinin olduğunu düşündükleri kamyona yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Kamyonun alev alev yanmaya başladığını gören şahıslar olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kasası alev topuna dönen kamyonu kısa sürede söndürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri de konuyla ilgili çalışma yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarını izleyen ekipler, kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.
Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, “Kameralardan gördüğümüz kadarıyla önce kapıyı zorlamışlar. Daha sonra etrafı gözetleyerek yanıcı bir maddeyi kamyona doğru atıyorlar. Daha sonra alev topunun yükseldiğini görüyoruz. Sonrasında da bir araç gelip bunları alarak uzaklaşıyor. Bu olaylar, bizim son süreçte yaşamış olduğumuz olayların devamı niteliğinde. Son bir haftadır kampanya sürecimizin yoğun bir şekilde devam etmesi nedeniyle ciddi manada manipülasyon ve saldırılara maruz kaldık. Genç arkadaşlarımız gece irtibat bürolarından alınıp, belirsiz kişiler tarafından belli noktalara götürüldü. Tehdit edildi. Hakaretler edildi ve darp edildiler. Elbette burada seçimi kaybetme endişesi ve korkusu içerisinde olan bir anlayışın bu olayları tetiklediğini ve körüklediğini düşünüyoruz” dedi.
AK Parti materyallerinin araçtan indirildikten sonra olan bu olayın aslında partilerine karşı yapıldığını söyleyen Yağcı, “AK Parti burada açık ve alenen hedef alınmıştır. Zaten şoföründe izah ettikleri, sürekli Ak Parti’ye ait bir yayın unsurunun peşinde olduklarını ve bunun nerden alınıp nereye indirildiğinin ifade edildiği bir husus var. Bu da AK Parti Ataşehir ilçesinin çalışmalarına yönelik bir saldırı olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.
Öte yandan, kundaklamayı gerçekleştiren şahıslar çevrede bulunan güvenlik kameralarına takıldı. Kamera kayıtlarında önce bir otomobil gelerek 3 kişiyi olay yerine bırakıyor. Deponun kapısına gelen şahıslar, kapıyı açamayınca alt kısma yöneliyor. Sac duvarların üzerine çıkan şahıslar, içeride park halinde bulunan kamyona yanıcı madde atıyor. Kamyonun yanmaya başlaması ile 3 şahıs kendilerini bekleyen otomobille olay erinden kaçıyor.
İSTANBUL (İHA)

 

Galeri
📆 28 Mart 2014 Cuma 10:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR