MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Ak Parti Kartal Yerel Basınla bir araya geldi
Ak Parti Kartal Yerel Basınla bir araya geldi

Ebubekir Taşyürek, iftar programında açıklamalarda bulundu .Taşyürek ,yapılan karşılıklı sohbette iddialarda bulundu…


”İBB ŞİRKETLERİ ZARAR EDİYOR “
Taşyürek İBB’nin ve şirketlerinin göreve geldiği üç yıl içerisinde tamamen zarar ettiğini ve borç batağı altında olduğunu söyledi…
390 kişi ile görülecek işleri personel sayısını 500’e yakın sayıya çıkartıldığına değinen Taşyürek, İBB tarafından alınan 50 adet deniz taksinin yaklaşık 80 milyona malolduğunu fakat bu deniz taksilerin bir yıl içerisinde yaptığı çok düşük ciro ile zarar eden emtialar arasına girdiğini ve Haliçte bir tersanede çürümeye bırakıldığını da dile getirdi…


“HAYDAR GÖKSOY’DAN KARTAL BELEDİYESİ AÇIKLAMASI” 12 YILDIR DİNLENSEYDİK BU KADAR BORÇ OLMAZDI “
Meclis üyesi Haydar Göksoy’da Kartal Belediyesinin borcu olduğunu söyledi .12 Yıldır dinlenseydik bu kadar borç olmazdı ifadesini kullandı.
Adrese teslim ihaleler ve konserler de katılım yapan sanatçılara ödenen astronomik rakkamların dudak uçuklattığını ifade etti.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek; “Halkın parası çarçur ediliyor” 

Katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Taşyürek, Belediyelerde ki AK Partili Meclis Üyelerinin hazırladıkları denetim raporlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Denetim komisyonundaki üyelerin çalışmaları sonucunda İBB’de yapılan işlerde kamu zararlarının olduğunu vurgulayan Taşyürek; “İstanbul çok önemli bir kent. Denetim komisyonundaki hazırladıkları arkadaşlarımın hazırladıkları raporlardan kimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. İstanbul’da yatırım harcamaları son üç yılda yüzde 34’e düştü. 2016-2017-2018 yıllarında bu oran yüzde 55’lerde iken son üç yılda maalesef yüzde 34’lere düştü. İkinci olarak devir alınan borç 28 milyarken 57 milyara yükselmiş durumda. Maalesef belediye borçlanma limitlerini doldurmuş durumda. Buda şunu gösteriyor, İstanbul halkına yeni yatırımlar yapılamayacak” dedi.

İBB’ye ait iştirak şirketlerinin yönetim kadroların gereksiz bir şekilde arttırıldığını belirten Taşyürek; “Ekrem İmamoğlu yönetimi, CHP’li eski belediye başkan adaylarını, İl yönetim kurulu üyelerini, eski milletvekili adaylarını ve onların akrabalarını bu iştirak şirketlerinde işe almışlar. Bunlar belgeli bir şekilde hazırladığımız raporlarda mevcut” ifadelerini kullandı.

Youtuberlara günlük 10 bin TL veriliyor…

Taşyürek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Önemli başka bir konu ise sosyal medya fenomeni olarak bilinen Youtuberlara yapacakları paylaşımlardan dolayı günlük 10 bin TL para verilmiş. Ben halkın paralarının nasıl fütursuzca harcandığını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

Taşyürek son olarak, İBB’nin ‘Deniz Taksi’ projesi ile belediyenin zarara uğratıldığını ve alınan ‘Deniz Taksi’lerin çürümeye terkedildiğini söyledi. Belediyeciliği bilmeyen bu anlayışın halkın parasını çarçur ettiğini vurgulayan Taşyürek; “Yönetim basiretsizliği gösterenler şimdi kariyer planlaması yapmaya başladılar. Ama göreceksiniz ki milletimiz gereken dersi 2023 ve 2024 seçimlerinde verecektir” dedi.

”Kartal’a bir çivi dahi çakılmadı”

Taşyürek’ten sonra söz alan Meclis Üyesi Haydar Göksoy Kartal Belediyesi’nin borcunun her geçen gün arttığını vurguladı; “Kartal Belediyesi bizim söylemlerimizi dikkate almış olsaydı, bugün bu kadar borcu olmayacaktı” dedi.

Belediyenin kimi organizasyonlar için harcadığı paraları da eleştiren Göksoy; “İhaleler adrese teslim yapılıyor. Bunlar tek tek mevcut. Altınok Öz döneminde Büyükşehir tarafından Kartal’a 2 Milyar TL yatırım yapıldı. Şimdi tokmakta sizde davulda sizde. 5 yılınız var. Eğer bu zaman zarfında Kartal halkına 1 milyar TL yatırım yapmazsanız, bizim karşımıza yatırım yaptık diye çıkamazsınız” dedi.

Son olarak söz alan Kartal Belediyesi AK Partili Grup Başkanvekili Muhammer Bektaş; “Kartal Belediyesi’nin çok ciddi bir borcu bulunmaktadır. Arkadaşlar 586 Milyon borç bilançoda resmi olarak görünen rakam. Bunun dışında taahhuk ettirilmemiş, müdürlüklerden mali işlere indirilmemiş belki 300-400 milyonluk bir borç daha var. Bu ciddi bir borç demektir. Kartal belediyesi 3-4 yıl boyunca hiçbir şey yapmadan gelirinin tamamını bu borçlara verse ancak kapatabilir. Sonuç olarak Kartal Belediyesi’nin bu borç ve gelirlerini göz önüne aldığımızda vaat ettiği yatırımların hiçbirini yapma şansı yok. Mevcut yönetim gün geçtikçe, Kartal Belediyesi’ni borç sarmalına sokuyor. İnşallah bundan sonra düzelir diye temenni ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan gazeteciler ile hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu.

Galeri
📆 26 Nisan 2022 Salı 22:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR