MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Akademi Nisa’da Eğitimler Sürüyor
Akademi Nisa’da Eğitimler Sürüyor
Ümraniye Belediyesinin dizi hâlinde gerçekleşen eğitim programlarından Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş ve Edebiyatçı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu’ydu.

Ümraniye Belediyesinin dizi hâlinde gerçekleşen eğitim programlarından Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş ve Edebiyatçı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu’ydu.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen 3. hafta dersleri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş ve Edebiyatçı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu tarafından verildi. Derslere Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Akademi Nisa’nın öğrencileri katıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özlem Güneş’in “Divan Edebiyatında Kadın” konulu dersinde; kadın divan şairleri ve divan şiirine konu olmuş kadınlar anlatıldı. Divan edebiyatında kadının ne şekilde konu edinildiği ve benzetmelerden yola çıkılarak fiziksel özelliklerinin anlatıldığı derste; halka mal olan kahramanlardan bahsedildi. Şirin, Leyla, Aslı gibi divan şiirinin ana karakterlerini oluşturan kadınları, tasvirlere dayanarak anlatan Güneş, divan edebiyatındaki kadın şairlerin şiirleri üzerinde de durdu.

2. derste ise Edebiyatçı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Şehirlere Ruh Veren Kadınlar” konusunu anlattı. İslam medeniyetinde şehirleşme ve kadınların şehirler üzerindeki rolünü tarihten örneklerle aktaran Ramazanoğlu, tarihin değişimine katkıda bulunan kadınların eğitimleri ve geçtikleri disiplinlerden bahsetti. Tarihten bugüne değişen yaşam şartları içinde; hayatı ve sosyal hayattaki rolü değişen kadınların kentleşmeye adapte sürecine de değinilen ders, Ramazanoğlu’nun hanımların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

📆 17 Kasım 2016 Perşembe 13:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR