MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Flaş, Kadıköy, Manşet, Toplum » Aleviler ‘Eşit Yurttaşlık’ İçin Buluştu
Aleviler ‘Eşit Yurttaşlık’ İçin Buluştu

Aleviler, “Eşit Yurttaşlık” hakları için Kadıköy İskelesi’nde bir Araya geldi
Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan miting, saz eşliğinde deyişlerle sona erdi

Aleviler, “eşit yurttaşlık” hakları için Kadıköy İskelesi’nde bir araya geldi. Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan miting, saz eşliğinde deyişlerle sona erdi.
Alevi dernekleri ve kurumları tarafından “eşit yurttaşlık” sloganıyla Kadıköy İskelesi’nde miting düzenlendi. Mitinge İstanbul Milletvekili ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, alevi örgütleri, sendika, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile çeşitli dernekler katıldı. Mitinge katılan vatandaşlar, ellerinde Hz. Ali’nin resminin bulunduğu afişler ve Türk bayraklarıyla, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. Mitingde ayrıca “Cemevimize uzanan eller kırılsın”, “Haksızlık karşısında asla boyun eğmeyeceğiz” yazılı pankartlar taşındı. Siyasi parti pankartlarının ve renklerinin yer aldığı mitingde bazı vatandaşlar, platformu görebilmek için kulübe çatılarına ve ağaçlara çıktı.
Mitingde demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin isimleri okunarak yoklama yapıldı. Mitingin açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, haksızlık karşısında asla boyun eğmeyeceklerini belirterek, “Biz Türkçe’nin gerçeğiyiz. Kürtler, Türkler, Ermeniler, Antikapitalist Müslümanlar, çarşıdan gelenler, Eminönü Meydanı’nı inletenlerin hepsi buradan” diye konuştu.
Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise, “Aleviler ne istiyor diye bize soruyorlar. Biz kimseden kendimiz için bir şey istemiyoruz. Herkes için istiyoruz. Eşit yurttaşlık istiyoruz. Alevi olmak istiyoruz” dedi.
Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz da, Alevilerin karşı duruş noktasında daha dirençli ve inançlı olmalarını istedi.
Miting alanında bulunan bir grup, binanın çatısına çıkarak Hz. Ali’nin yer aldığı afiş ve pankartlar açtı. Daha sonra kürsüye çıkan bir grup, saz eşliğinde deyiş söyledi. Deyişe alanda bulunan Aleviler de eşlik etti. Deyiş sonrası alanda bulunanlar barış işareti yaparak dağılmaya başladı. İSTANBUL (İHA)

Etiketler: , , ,
📆 04 Kasım 2013 Pazartesi 11:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR