MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » ALS hastalarına bir destek de Maltepe’den
ALS hastalarına bir destek de Maltepe’den

Başkan Kılıç bir kova buzlu suyu başından aşağıya döküp, Topbaş’a meydan okudu

 

ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan “Ice Bucket Challenge-Bir Kova Buz” kampanyasına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan da destek geldi.

Maltepe ilçesinin simgesi “Bakireler Tapınağı” önündeki bir banka, takım elbisesiyle oturan Başkan Kılıç, “Kampanyaya hem başından aşağıya bir kova buzlu su dökerek, hem de bağışta bulunarak katkı verdiğini” söyledi. Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e de meydan okudu.

Kılıç’ın meydan okumasının ardından başından aşağıya bir kova dolusu, buzlu su döküldü. Başkan Kılıç, kampanyanın hedefine ulaşması için bağışta da bulunulması gerektiğini belirtti ve herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

 

 
DÜNYA ÇAPINDA BİR KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ

Bir sinir sistemi rahatsızlığı olan ve kasları felç ederek, kişiyi yatalak yapan ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan, “Ice Bucket Challenge-Bir Kova Buz” kampanyası, dünya çapında büyük ilgi görüyor. Mark Zuckerberg’den Lady Gaga’ya Bil Gates’ten George Bush’a kadar çok sayıda isim buz kovası meydan okumasına dâhil olup, maddi yardımda bulundu. Türkiye’de de başta Arda Turan olmak üzere çok sayıda futbolcu ve spor adamıyla ünlü ünsüz birçok kişi kampanyaya katıldı. Buzlu su dökülmesinin sebebi de, şok soğukla birlikte kişi bir anlık kısmi felç yaşamış gibi oluyor. Haliyle “Ice Bucket Challenge” kampanyasına katılıp, bir kova buzlu suyu başından aşağı boca edenler ALS hastaları ile bir anlık da olsa empati yapmış, onları anlamış oluyorlar.

📆 24 Ağustos 2014 Pazar 13:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR