MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Altınok Öz “ Kartal’da Büyük Dönüşüm Halkımızın Desteği İle Gerçekleşiyor”
Altınok Öz “ Kartal’da Büyük Dönüşüm Halkımızın Desteği İle Gerçekleşiyor”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz

 

Kartal’da Büyük Dönüşüm Halkımızın Desteği İle Gerçekleşiyor”

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni belediye hizmet binasından kentsel dönüşüme, yeni kültür merkezlerinden parklara, yeşil alanlara, 5 yıllık görev süresi boyunca Kartal halkı için hayata geçirdiği projeleri ile Kartal’da büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Başkan Öz yeni yaptıkları akıllı binanın Kartal belediyesini kiracılıktan kurtardığını ve halka hizmette en verimli sürecin başlamasına vesile olacağını belirtti. Başkan Öz sorularımızı yanıtladı.

 

Soru: Kartal Belediyesi “Akıllı Bina”sı Kartal için büyük bir hizmet oldu. Belediye kiradan kurtuldu. Sizin Kartal’a kazandırdığınız bu önemli eseriniz kısaca tanıtırmısınız.

 

Başkan Op. Dr. Altınok Öz: “ Evet Kartal için böylesi bir belediye binası ihtiyaçtı. İki ayrı binada yıllardır kirada idik. Sahilde yapılan ama ihtiyacı karşılamayacağı görülen bir binamız vardı. Geleceğin Kartal’ını düşünerek otopark olarak planlanan Yukarı Mahallede belediye ait alanda yeni binamızı yaptık. 2009 yılında seçim beyannamesinde halkımıza söz verdiklerimin önemli bölümünü tamamladım. 230 proje hazırladık. Büyük bölümünü uyguladık. Bina vaatlerimin içinde değildi ama göreve gelince bu eksiği görüp uzun yıllar Kartal’a hizmet verecek bu tesisi yapmaya karar verdik. Bugün Belediyemiz tüm birimleri ile yeni binasına taşındı. Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının parsel alanı toplam 4.115 m2, bina inşaat alanı 21.400 m2 olup, binada toplam sekiz kattan oluşuyor. Binada 33 araçlık kapalı otopark alanı bulunuyor. Ayrıca engelli vatandaşların kolaylıkla hizmet alabilmeleri amacıyla asansörler özel olarak tasarlandı. Mekanik tesisatlarda, özellikle binanın çevreci kimliğini öne çıkarmak için gerek yatırım gerekse işletmede tasarrufu hedefledik. Binamızın klima havalandırma sistemi, tüm katlarda sabit sıcaklık esas alınarak tasarlandı. Dönüş havası, transfer menfezleri aracılığıyla çatıda bulunan ışıklığa toplanıyor ve ısı geri kazanım santralleri vasıtası ile yeniden kullanılıyor. Yeni binamızın yangın güvenliği de son teknoloji sistemle sağlanıyor.

 

Soru: Yeni belediye hizmet binası vatandaşların işlemlerini de daha kolay yapılmasını sağlayacak mı?

 

Başkan Op. Dr. Altınok Öz: “öncelikle vatandaşlarımıza hem güvenli hem de şeffaf bir hizmet anlayışı sunuyoruz. Binaya giren vatandaşların daha hızlı hizmet alabilmeleri için giriş katında “Ön Ofis” adıyla yeni bir birim oluşturduk. Bu birim sayesinde vatandaşlarımız, üst katlara çıkarak ofislerde bekletmek zorunda kalmayacak, taleplerine ön ofiste etkin çözümler geliştirilecektir. Vatandaşların katlara çıkışı da özel bir kart uygulamasıyla gerçekleşecek, böylece katlar arasında yaşanacak yoğun trafiğin önüne geçilecek.”

 

Yeni belediye hizmet binamız, vatandaşların işlemlerini hızlı yapabilecekleri özelliklerinin yanı sıra tasarruflu ve çevreye duyarlı birçok özelliğe sahip. Örneğin; temiz su kullanımında tasarruflu ve düşük tüketimli armatürler seçerek ve su bataryalarında fotoselli kumanda tercih ederek ihtiyaç dışı kullanımı engelledik. Binamız, lavabolarda kullanılan suyu arıtarak GRİ su olarak yeniden kullanımını sağlayan bir sisteme sahip. Bu arada yağmur suları ülkemizde çoğu zaman kullanım dışı bırakılıyor. Biz bu konuda da bir ilke imza attık. Binamız, yağmur sularını toplayarak yeşil alanların sulanmasında kullanılmasını sağlıyor. Öte yandan aydınlatma konusunda da tasarruflu bir sistemimiz var. Bina genelinde LED aydınlatmaların kullanılmasının yanı sıra ofislerde kullanılacak “Gün ışığı sensörleri” de tasarrufa önemli katkılar sağlayacak. Bu sensörlerle, gün ışığını, aydınlatmada en verimli şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Ayrıca hizmet binamızın terasında ayırdığımız alanda güneş enerjisi panelleri konuşlandırarak enerji elde edeceğiz. Kartal Belediyesi olarak hedefimiz, bu sistem sayesinde senelik enerji kullanımının yaklaşık 8%’lik kısmını sürdürülebilir kaynaklardan elde etmek ve yenilenebilir enerji, sürdürülebilir yapı ve hizmet hedefleri ile kamu sektöründe önder olmak.”

 

Soru: Kamu sektöründeki işlemlerde kâğıt kullanımı söz konusu. Bu konuyla ilgili yeni binanın bir faydasından söz edilebilirmi?

 

Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “ Kartal Belediyesi hizmetlerinde, yılda yaklaşık 4.000.000 adet A4 kağıt tüketiliyor ve bu rakam, işlem hacmine bağlı olarak her yıl en az 20% artıyor. Yeni hizmet binası işletime alındığında, “Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi”nin devreye girmesi sağlanacak. Bu sayede belediye hizmetleri farklı bir standarda kavuşarak takibin kolaylaşması ve hızlanması sağlanacak. Bu uygulamayla, ilk sene 2.500.000 adet A4 kağıdı tasarrufu hedefliyoruz. Bu sayı, yaklaşık olarak 300 ağacın korunması anlamına geliyor. Amacımız, ilerleyen yıllarda sistemin ve e-belediyecilik kavramının gelişmesiyle kağıt tüketiminin azalması ve daha sonra da tamamen sona ermesi.”

 

Soru: Kartal Belediyesi Olarak yakın dönemde tamamlamayı düşündüğünüz başka hizmetleriniz var mı?

 

Başkan Op. Dr Altınok Öz: Kartal belediyesi yakın dönemde tamamlayacağı hizmetlerimiz var. Soğanlık Yaşam Merkezi, parklar, Çocuk Gelişim Merkezleri ile Kartal’da yeni hizmetlerimizi halkımızla buluşturacağız.

 

Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi 5 kattan oluşuyor. 135 araçlık otopark kapasitesine sahip. Merkezimizde Sağlık Ocağı, vezneler, çocuk kreşi, 359 kişilik çok amaçlı salon ve bu salona ait 95 m2’lik sahne, sahne arkası odalar, el sanatları atölyeleri, sergi salonu, kafeterya, idari ofis, fuaye, spor kondisyon salonu, bay ve bayan soyunma odaları, duşlar, Başkanlık Odası ve sekreterlik yer alıyor. Ayrıca 6 yeni park yapıyoruz. 3 çocuk Gelişim Merkezi tamamlamak üzereyiz. 2014 yılının ilk günleri Kartal tamamladığımız diğer hizmetlerimizi de görecek. Biz halkımız için en iyi olanı yapmaya çalıştık. Onların desteğini hep yanımızda gördük. Çalışmalarımızda halk için halkla beraber yaklaşımı içinde olduk. Biz sosyal belediyeciliğin gereği ne ise onu yerine getirmeye çalışıyoruz

 

Soru: Kartal Balkanlılar Parkı içerisinde Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği binasının açılışı ne zaman gerçekleşecek?

 

Başkan Op. Dr Altınok Öz: Kartal’da farklı kentlerden gelmiş çok sayıda hemeşehrimiz var. Yerel kültürlerini yaşatmak adına çok çalışmada yaptık. Balkanlarda kardeş belediyelerimiz ile iyi ilişkiler içindeyiz. Kartal’da Balkan derneğimizin binasının açılışını 18 Ocak’ta yapacağız. Dernek binası, Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı içinde yer alıyor. Dernek binasının, Kartal ve çevremizde yaşayan Balkanlılar için güzel bir buluşma, görüşme, gelenek ve kültürlerini yaşatma alanı olacağına inanıyorum.”

 

Yurt dışı kardeş belediyecilik çerçevesinde yıllardır birlikteliğimizi pekiştirdiğimiz daha önce bir olan ama şu an 4 tane olan Bulgaristan’da ki kardeş belediyelerimiz onlara olan ziyaretlerimizde gördüm ki eğer bir kentte yurtdışında kardeşlik bağı kuvvetli olmak isteniyorsa yerel güçlerin, derneklerin veya sivil toplum örgütlerinin gücü olmadan yeterli iş birliği sağlanamıyor. Kendi dönemimizde kurduğumuz kardeşlik bağı sivil toplum örgütleri bazında halkla halkın halkla teması sonucu oluştuğu için kuvvetli bir zemine oturmuştur. Bu kuvvetli zeminin yerelde ki ayağı olan Balkanlar Derneği’ne Balkanlar Parkı ve Balkanlar Kültür Evidir.

 

Soru: Başkanım Kartal için eserleri ile önemli değişime imza atan Başkan oldunuz. Gelecek ile ilgili düşünceniz nelerdir?

 

Başkan Op. Dr Altınok Öz: beş yıldır Kartal’da görev yapıyorum. Bugüne kadar verdiğim sözleri yaptım. Belediye rant alanı değil hizmet alanı olmasını sağladık. Hizmetleri en iyi şekilde yerine getirdik. Haksız eleştirilerde odlu ama biz halkımıza inandık. Onların verdiği her karar başımızın üzerinde. Partimiz kısa sürede adayı belirleyecek Bize görev verilirse dönüşümü değişimi ile gelişen Kartal’da insanımızın mutlu olacağı yeni projelerle hizmet vermeye hazırım Bizim hizmet heyecanımız hiç eksilmeden devam ediyor Çünkü ülkemi seviyorum İnsanlarımızı seviyorum ve yapacağım her katkının geleceğin daha güzel olması adına olduğunun bilincindeyim. Kartalı ve Kartallıları Seviyorum. .

 

 

Etiketler: ,
📆 27 Aralık 2013 Cuma 09:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR