MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » ALTINOK ÖZ:”İncinsekte İncitmeden yola devam edeceğiz”
ALTINOK ÖZ:”İncinsekte İncitmeden yola devam edeceğiz”

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI OPR. DR.ALTINOK ÖZ:
“İNCİNSEK DE İNCİTMEDEN YAŞAMA VE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Kartal’a yoğun bir program ile hizmet veren Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz

Kartal’a yoğun bir program ile hizmet veren Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz sabah erken saatlerde başladığı çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. Kimi zaman sabahın yedisinde
mahallede kahvede halk ile çay sohbetinde, kimi zaman deprem dönüşümle ilgili sitelerle toplantılarda izlediğimiz belediye başkanı mesai saatler içinde de belediye ile ilgili işleri ve konuk kabullerine devam ediyor.

Kartal ilçesindeki her sorunun takipçisi olan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, camiden cem evine, okuldan derneklere,  demokratik kitle örgütlerine, spordan kültüre kadar bir dizi katkı ve desteğin yanında vatandaşlarla da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyor.

Halk için halkla beraber halk hizmetinde olmayı ilke edinen Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, düşüncelerini paylaştı. Başkan Altınok Öz, “ Belediye Başkanı olmadan yaptığım görev gereği halk ile iç içe idim. Binlerce insanımızın sağlığına ermesi için görev yaptım. Şu anda da farklı bir biçimde Kartal kentini sağlıklı kılarak mutlu huzurlu ve güzel bir yaşama vesile olmaya çalışıyorum. Doğal olarak göreve gelmeden önce düşündüğümüzü bugün uygulama ve yapma noktasında oldum.  Beş yılda 230 proje ürettik. Önemli bölümünü uyguladık. Yapacaklarımızı ve hedeflerimiz de biliyoruz. Kartal kenti ve halkı için tasarladığımız tüm projelerimizin yaşam bulması ile Kartal’da geleceğin daha güzel olacağına inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok. Bizden önceki dönem ile ilgili çok şey söylemek istemiyorum. Çünkü enkaz edebiyatını sevmiyorum. Eğer bizden önce olanları halk tasdik etse biz burada olmazdık.   Doğal olarak ilçe belediyesi görevi, yetkisi kanunla tanımlanmıştır. Biz bunu bilerek görevimizi yerine getiriyoruz. İktidarın, Anakent belediyesinin ve personel dokusunun mevcut varlığı, projelerinizin uygulanması ile ilgili çalışmalarda önemli etkendir. Olanaklarımızı en verimli ve doğru kullanma çabası içindeyiz.” dedi.

altınok-oz-1

ANA CADDELER BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ SORUMLULUK ALANI

Başkan Öz,  İlçe belediyeleri yanında Büyükşehir Belediyesi’nin de yasa ile düzenlenen sorumlulukları bulunduğunu anımsatarak, “Özellikle ana arter olarak tanımlanan ulaşım yollarının örneğin Çanakkale Caddesi, Atatürk Caddesi gibi yollar ile Sahil meydan alanı gibi yerlerde her türlü tasarruf Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanı içine giriyor. Temizliğinden çiçeklendirmeye, ağaç vs. kadar Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ve yasal olarak ilçe belediyesi bir şey yapamıyor. Ama orada bozuk asfalttan, çiçeksiz alana vatandaş durumu yerel belediye sorumluluğu gibi değerlendiriyor. Ayrıca İSKİ, İGDAŞ gibi kurumların ilçe sınırları içinde çalışmaları için ruhsat aldıkları yer de Büyükşehir Belediyesi. Bir yerde açılıp onarımı yapılan yer varsa o yer ile ilgili yapım, yama, onarım gibi işlerde Büyükşehir’in yapması kanunen düzenlenen bir durum. Ama yol açıldı, kapandı, yapılmadı. Vatandaş haklı olarak yolun bir an önce yapılmasını istiyor, sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde… Çünkü ruhsatı ve o kazı ile ilgili harcı Büyükşehir alıyor. Hızla yapması gerekiyor. Bu gibi durumlarda akla ilk ilçe belediyeleri geliyor ama ilçe belediyelerinin sorumluluğu yasa ile verilen yetkilerdir.” dedi.

HERKESİME HİZMET

KARTAL Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz beş yıl boyunca her kesime ve herkese hizmet verdik diyerek sözlerine şöyle devam etti:
-“Kartal belediyesi olarak çocuklar, gençler, engelliler, emekçiler, kadınlarımız için önemli çalışmalar yaptık. Halkımızın herkesimin sorunlarını sorunumuz biliyoruz. Şeffaf ve katılımcı bir belediyelik anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnternet sitemizden geniş olarak projelerimizi ve çalışmalarımızı halkımızın izleme ve takip etmesi olasıdır.”
DEPREM İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA YAPTIK
“Deprem dönüşümü ile ilgili bir dizi toplantı ve çalışmalarda bulunduk, bulunuyoruz. Halkımızın olası bir depremde en az zarar görmesini amaçlıyoruz. Bugüne kadar yüzlerce katılım ile site toplantıları yaptık, yapıyoruz. Bu çalışmalarda vatandaşı bilgilendirip dönüşüme yönelik her türlü destek ve önderliği sağladık. Rant değil insan, sürgün değil yerinde dönüşümü hedefliyoruz. Yakacık Yeni Mahalle ve Gümüşpınar’da iki kez tapu dağıtarak o bölgede mülkiyet sorununu giderdik. Sorunlu sitelerde yıkımları başlatıp dönüşümün öncüsü olduk. Deprem Dönüşüm Kitabımızda beş yılda yaptıklarımızı bire bir bant çözümü yayınladık. Ne söz verdik ise onu başarmış durumdayız.”

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Başkan Öz konuşmasında şu konulara da değindi: “Kartal’da sosyal katkı sağlayarak kadınlarımız ve sorunlu ailelere farklı alanlarda desteğimiz devam ediyor. Gönül Çarşısı projesi ile 60 bin giyim, ev eşyası ve malzemenin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladık. Kadın Emeği Projeleri ile Kartal’da yaşayan Kadınlarımıza Mikro Destek Kredileri ile el emeklerinin değer bulması destekledik. Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle kurulan kadın ürünleri pazarımız Perşembe ve Cumartesi günleri satış amaçlı faaliyetini sürdürmektedir. Kadın Danışma Merkezimiz hafta içi her gün uzmanlarımız tarafından Kartallı kadınlara hukuki, psikolojik destek vermeye devam etmektedir. Kadın Sığınma Evi yanında kadınlarımızın meslek edinmeleri içinde kurumlarla sağladığımız işbirliği önemli sonuçlar vermiştir. Kreşlerimiz ile çocuklarımıza hem eğitim, hem beceri çalışmalarımız devam ediyor. Organik Pazarımız ile sağlıklı ürünlerin satışını desteklerken sağlıktan güncel konulara konferanslarımızı da devam ettirmekteyiz.” dedi

altınok oz-engellıler
ENGELLİLER İÇİN VARIZ

Başkan Öz , “Kartal’da engel yok” yaklaşımı ile engelli yurttaşlar için proje ürettiklerini belirterek, “Engelli yurttaşlarımız için sağlık hizmetleri yanında, engelliler kütüphanesi açtık. Engelliler için koordinasyon birimimiz kurumsal bir öncülükle, ilçemizde kayıtlı 3540 engelli yurttaşımıza erişim kanallarını geliştiriyoruz. “Engelsiz Kartal için evinizdeyiz” projesi kapsamında önceden belirlenen engelli yurttaşımız evinde ziyaret edildi. Çocuklarımız ve gençlerimiz için farklı projelerimizi uyguladık, uyguluyoruz. Okullarla farklı konularda işbirliği içindeyiz. Okullarımızdan gelen talepleri elden geldiği ölçüde çözmeye çalışıyoruz. Gençlerimize spordan kültüre her alanda ilgi gösterdikleri etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerimizin beceri ve yetenekleri geliştirici çalışmalarda bulunuyoruz. Farklı branşlarda spora desteğimiz ve etkinliklerimiz de devam ediyor. İşitme Engelliler Takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Uğur Mumcu Anma koşumuz, Yaz Yelken Okulumuz yanında çadırımızda dağcılık eğitimi veren bir belediyeyiz.” dedi.

İNANÇLARA SAYGILIYIZ

Başkan Op. Dr. Altınok Öz inançlara saygılı olduklarını belirtip “Ayrımsız hizmet yaptık” diyerek şöyle konuştu: “Camilerimiz ve Cem evimizin sorunlarını gidermeye katkı vermeye çalışıyoruz. Ramazanda her gün sekiz bin kişiye yakın yurttaşımızı Kartalımızın her mahallesinde iftar sofralarında ve iki büyük hastanemizin sahur çadırında buluşturduk. Muharrem ayında iki bin kişi ile Muharrem orucumuzu açtık. Kartal’da her cenazede gerek hocamız, gerek talep doğrultusunda araçlarımızla destek sağlıyoruz.”

unnamed-2

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPTIK

“Sosyal belediyecilik yapma hedefi ile yola çıktık” diyen Başkan Öz şöyle dedi:
“Biz sosyal belediyeciliği bir kesimi değil, herkesimi her anlamda sahiplenme olarak algılayıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Bunun yolu kentler, parklar, heykeller, kültürel etkinlikler ve insanımızın bir arada mutlu, rahat, huzurlu olabileceği alanları yaratmaktır. Öncelikle Kartal’da mahallerimizi gezenler görecektir ki, yeni çok güzel parkları bölgemize kazandırdık.  Göreve başladığımızda tankerle sulanan parklarımızı otomatik sulama sistemine dönüştürerek önemli tasarruf sağladık.

Güneş enerjisi ile parklarımızı aydınlatarak enerji tasarrufu sağladık. Yenilenen çocuk oyun alanları ve düzenlenen parkların yanında yeni spor alanlarını da Kartalımıza kazandırdık. Kartallı Kazım Kent Meydanı ile hem bir ulusal kahramanımızın adını yaşattık, hem bölgede dokuyu değiştirerek yeni bir meydanı Kartal halkıyla buluşturduk. Kartallı Kazım Meydanı oyun alanı ve dinlenme yerleri ile örnek ve güzel bir çalışma oldu. Yeri gelmişken ifade edeyim; Çanakkale Müzesi’ni Kartal Ekolojik Çadırımızda okullara ve halkımıza açarak ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı sayılacak Çanakkale destanını da Kartal’da görsel olarak buluşturuyoruz. ‘Kentler meydanları ile anılır’ cümlesinde anlam bulan bakışımız ile Uğur Mumcu ve Cevizli Meydan projesi ile sahilde projelendirdiğimiz alanların tamamlanması ile Kartal farklı bir görünüme bürünecektir. Kartal halkının bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Kartal’da belediyeciliğimizi açık ve şeffaf yaptık. Gelir-giderimizi günlük internet sayfamızdan yayınlıyoruz. Vermeyeceğimiz hesabımız yoktur. Yolumuz hizmet, üretim yoludur. Kartal halkının mutlu olacağı her anlamda istediği güzelliklere ereceği bir Kartal gayretimize devam ediyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmedik, etmeyeceğim. Oy versin vermesin, eleştirsin desteklesin, tüm hemşerilerimiz bilsin ki; bizim yaşama bakışımızın temeli insan mutluluğudur. İncinsek de incitmeden yaşama ve hizmete devam edeceğiz. Seçime kadar Kartal için çok önemli projeleri daha uygulamaya koyacağız. Boğazımızdan dün haram lokma geçmedi. Bugün de yarın da geçmeyecek ve bize verilen desteğe layık olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son sözüm Kartal’ı ve Kartallıları seviyorum.”

Galeri
📆 14 Mart 2014 Cuma 11:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR