MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ANADOLU YAKASI’NIN MERKEZİ KARTAL
ANADOLU YAKASI’NIN MERKEZİ KARTAL

Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kartal’da faaliyet gösteren yapı denetim firmaları temsilcileriyle Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda bir araya geldi.

 

Kartal’da dönüşümün hızlı ve sağlıklı olabilmesi için gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, İmar ve Şehircilik Müdürü Müjgan Özer, İmar Müdürlüğü’ne bağlı şefler, mahalle muhtarları ve Kartal’da faaliyet gösteren yapı denetim firmalarının temsilcileri katıldı.

Kartal’da vatandaşların sağlıklı ve güvenli binalarda oturmaları için dönüşümü başlatan ve dönüşüm için vatandaş-müteahhit ve belediye üçgeninde iletişimin önemine dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biz 2009’da göreve geldiğimizde yapı denetim hesapları Kartal Belediyesi’ndeydi. Hâlbuki kanun ne der; yapı denetim hesapları bankaya yatar. Hak ediş alımı yapıldığı zaman da belediyeden bir yazı alırsınız, gidersiniz bankadan çekersiniz. Yapı denetimin hesabından 3,5 trilyon kullanılmış, O parayı biz ödedik. Şimdi sorun buradan başlıyor. Bunların hepsinin yok edilebilmesinin bir yolu vardır. Belediye e-belediye olmak zorundadır. Bizim de yeni binada yapmak istediğimiz şey o. E-belediye’ye geçeceğiz. İmar arşivinde olması gereken evrak yok.

 

İlk seçildiğimiz yıl mahkemeye sunamadığımız evraktan dolayı kamulaştırmasız el atmadan haksız yere ödeme yaptık. Çünkü dosyadan evrak çıkmış. Peşine düştük. yargıya ‘bulduk’ dedik. ‘Geç kaldınız’ yanıtını aldık. Mahkeme aşamasında bunları getirecektiniz dediler. Biz diyoruz ki, hedef olarak 3 günde ruhsat onayı yapacağız. Kabul eden var, etmeyen var. Ya bu işin içine girecekler, ya da sistemin dışında kalacaklar. Adliye de UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) diye bir sistem var. Yani hangi dosya hangi mahkemeye düşecek, otomatik olarak bilgisayara gidiyor. Yapı denetim de niye olmaz, o aklıma geldi. Yapı denetimini UYAP’a sokabilir miyiz, UYAP gibi bir sistem kurabilir miyiz, kanun müsait midir? Şimdi biz bu olaylara başlarken Kartal’da müteahhitleri buraya çağırdık. Arkadaşlar bir araya gelin Kartal büyük bir dönüşüm içinde, sizler de bundan yararlanın. Kartallı müteahhitler bir araya gelip bu işi yapmak istemediler.

anadolu-yakasinin-merkezi-kartall

Geçen gün Bağlar Sitesi’ne bir müteahhit gelmiş, hem de Van’dan gelmiş. Adana’dan, Eskişehir’den gelen var. Yani Anadolu’da artı sermaye yaratanlar buradalar. Buradaki arkadaşlar da hala eski alışkanlıklarla apartmanı yıkıp yerine apartman yapsak diye devam ediyorlar. Olabilir. Ya büyük düşünüp büyük işler yapacaksınız ya da küçük düşünüp büyüklerin arasında kaybolacaksınız. Bu toplantının asıl amacı sizlerle bizler bir araya gelelim. Kartal Belediyesi size, vatandaşa nasıl yardımcı olabilir diye bakıyor. Sorunları konuşalım, bizim yanlışlarımız varsa biz düzeltelim, sizin yanlışlarınız varsa siz düzeltin. Bunları bilmenin bir yolu da iletişimden geçiyor. Bunu düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal’da güvenli ve sağlıklı bir dönüşüm olması için çalıştıklarını belirterek “Kartal’ın geleceğini hızlı bir şekilde inşa ediyoruz. Kartal, geçmişte bir tatil kasabasıydı. 1940’lı yıllarda gelen göçle Kartal sanayi kenti oldu. 1983’te çıkan imar affıyla Kartal’da bir yapı stoku oluştu. Kartal’ın logosunda çark var. Bu çark sanayiyi temsil etmektedir. Kartal’da artık yüksek binalar inşa ediliyor. Bu dönüşümü yapmak zorundayız. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün 2009 seçim bildirgesinde de dediği gibi depremi hep birlikte yeneceğiz. Kartal Belediyesi, Deprem Dönüşüm Müdürlüğü kurdu. Kira yardımı çıkardı. Bu toplantıdaki amacımız, yapı denetim firmalarıyla daha iyi bir Kartal için bir araya gelmek” dedi.Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, Kartal’da faaliyet gösteren yapı denetim firmaları ile gerçekleştirdiği toplantıda, yıllara ve aylara göre yapı ruhsatları verileri firma yetkilileriyle paylaşıldı. Toplantı daha sonra soru – cevap bölümüyle sona erdi.

Galeri
📆 11 Şubat 2015 Çarşamba 16:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR