MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Manşet, Toplum » Artık kuş seslerini duyabilecekler
Artık kuş seslerini duyabilecekler

Yeryüzü Doktorları Kosova’da işitme engelli çocuklara şifa oldu;
Artık kuş seslerini duyabilecekler

Yeryüzü Doktorlarının Kosova Prizren’deki Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu’nda öğrencilere yönelik yaptığı çalışma sonucunda talep edilen cihazlar okula teslim edildi. Cihaz yetersizliğinden yaşıtları gibi eğitim alamayan, oynayamayan çocuklar engellerini aşmanın mutluluğunu yaşayacak. Temmuz ayında aralarında Dış İşleri Bakanı’nın eşi Uzm. Dr. Sare Davutoğlu’nun da yer aldığı ekiple yürütülen çalışmada muayeneler yanında ihtiyaç analizi de yapılmıştı.

Yeryüzü Doktorları ekibinin, Kosova’da işitme engelliler için tek okul olan Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulundaki çalışmaları devam ediyor. Temmuz ayında Kosova Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Türk Milletvekili Fikrim Damka’nın evsahipliğinde, okul idaresinin ve öğretmenlerin desteği ile gerçekleştirilen ilk ziyaret ile ihtiyaçlar belirlendi ve bu doğrultuda çalışmalar yapıldı.

Yeryüzü Doktorları Gönüllü Sağlık Ekipleri tarafından muayene edilen ve testleri yapılan işitme ve konuşma engelli çocuklara rahatsızlıklarına yönelik teşhisler konulmuş ve kulak kalıpları alınmıştı. Alınan kalıplarla 49 çocuk için kulaklık üretildi. Okulun teknik görevlisi de İstanbul’a gelerek Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Si-ser işitme cihazları A.Ş.’de cihazların kullanımı konusunda eğitim gördü.

 

yeryuzu-doktorlari

Yeryüzü Doktorları temsilcileri ile Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve bu faaliyetin gerçekleşmesinde destek sunan Kosova Demokratik Türk Partisi – KDTP Milletvekili Fikrim Damka Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek kulaklıkları ve cihazları okul yöneticilerine teslim ettiler.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Kenan Dönmez, böyle bir girişimden dolayı çok mutlu olduklarını ve iki ülke arasında var olan dostluk ilişkilerine bir halka daha eklediğini söyledi. Proje girişimcisi Fikrim Damka da, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu vurguladı. Nena Teresa İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu Müdürü Besnik Krasniçi de okullarında 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve koşulların yetersiz olduğunu söyledi. Krasniçi, Yeryüzü Doktorları’nın öğrencilerine yönelik yapmış oldukları sağlık taramasından dolayı minnettar olduklarını belirtti. Konuşma töreni ardından Büyükelçi Ozan ve diğer yetkililer öğrencilere cihazlarını takdim ettiler.

📆 31 Ekim 2013 Perşembe 13:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR