MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kültür-Sanat, Manşet, Sancaktepe, Toplum » Aşıklar Sancaktepe’de Buluştu
Aşıklar Sancaktepe’de Buluştu

 

Sancaktepe’de 3’üncüsü düzenlenen Aşıklar Şöleni’ne Türkiye’nin dört bir yanından gelen aşıklar katıldı. Aşıklar, güzelleme, atışmanın en güzel örneklerini sunan Aşıklar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Sancaktepe Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 3’üncü Aşıklar Şöleni’ni renkli görüntülere sahne oldu. Meşhur aşıkların katılımı ile gerçekleşen şölen davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Samandıra Kültür Merkezin’de düzenlenen “Aşıklar Gecesi”ni, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Sancaktepe hemşehri dernekleri ve çok sayıda Sancaktepeli vatandaş izledi.

 

asıklar-soleni

 

Sancaktepeliler’in yoğun ilgi gösterdiği Aşıklar Gecesi’ne Türkiye’nin en sevilen ozanları, Abdullah Çayıroğlu, Ahmet Poyrazoğlu, Erol Coşkunoğlu, Erol Ergani, Hasan Papur, Kemal Ummani, Turgut Türk, Orhan Üstündağ, Şeref Baltacı, Baki Çetin, Metin Bulutlu, Orhan Gökçe, Yusuf Akkurt okuduğu birbirinden güzel eserlerle renk kattı. Ünlü ozanların karşılıklı atışmaları ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Gecede okunan her eser, izleyenleri coşturdu.
Aşıklar 2`şer ve 3`erli gruplar halinde atışma, koçaklama, şiir, sözlü ve sazlı güzelleme ile taşlama dallarından örnekler sundu. Sahne alan aşıklardan Kemal Umanı gurbet ve sıla özlemini anlatan sazlı güzellemesiyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Ardından Erol Çoşkunoğlu, duygu yüklü türküsüyle izleyenler hüzünlü dakikalar yaşattı. Her aşığın kendi söz ve yorumu ile okuduğu eser, katılımcıları zaman zaman güldürürken bazen de ağlattı.
Program sonunda katılımcı halk ozanlarına gecenin anısına Başkan Yardımcı Hasan Kamal tarafından çiçek takdim edildi.

 

Galeri
📆 20 Ocak 2014 Pazartesi 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR