MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ATALAR KURS MERKEZİMİZDE KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR
ATALAR KURS MERKEZİMİZDE KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR

Kartal Belediyesi ile Kartal Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği kurslar ilgi görüyor.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Atalar Kurs Merkezi’nde kursiyerleri ziyaret etti. Çalışmalar hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde çalışmaları örnekleri ile anlattı. Başkan Öz’ün kadınlar ve çocuklara özel önem verdiğine dikkat çeken Gürer, “Kartal’da kadının daha sosyal olması adına yapılan her çalışmaya belediye olarak ya proje uygulaması ile ya da destek vererek katkı sağlıyoruz.” dedi.

 

 

Kültürel geziler, cami, cemevi ve okullarla  olumlu bir işbirliği içinde olduklarını belirten Gürer, çevre konusunda çalışmalar sağlık alanında uygulanan projeler, sosyal yardımlar ile ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.  Gürer, “Kartal Belediyesi’nde herkes ve herkesim için yapılan çalışmalarda insanları aşı-işi olsun, mutlu, huzurlu yaşasın, insanca hakça bir yaşam sürdürsünler isteğinin yansıması vardır.” dedi.

 

Her birimde ayrı ayrı açıklamalarla kadınları bilgilendiren Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye sitesinde her ay yapılan etkinliklere yer verildiğini ve tamamının ücretsiz olduğunu da vurguladı. Deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm, kentsel yenilenme ile ilgili de yaptıkları çalışmalardan söz etti. Kartal Belediye kreşleri ve saatlik bakım uygulaması hakkında bilgi verdi. Meslek kurslarına katılanların gayret ve isteklerinin önemine de vurgu yapıp, “Bu kurslara katılmanız bizlerin sizler için daha çok destek sağlayıcı çalışma yapmamız adına güç katıyor.” dedi. Öğretmen Gülşan Topbaş yönetiminde giyim bölümünde 45 kursiyer, Ayşe Türker yönetiminde iğne oyası ve el sanatlarında 16 kursiyer, Dilber Yazgan öğretmenliğinde makine- nakışta 15 kursiyer düzenli kurslara katılıp meslek öğreniyorlar.

 

Ayrıca Kartal Belediyesi Atalar Kurs Merkezi’nde 13 kişi okuma yazma kursuna, 28 kişi gitar eğitim kursuna katılıyor. Gürer’in  kursiyeleri ziyaretine Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar’da katıldı.

 

📆 15 Ocak 2015 Perşembe 15:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR