MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ATAOL BEHRAMOĞLU VE HALUK ÇETİN’DEN ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
ATAOL BEHRAMOĞLU VE HALUK ÇETİN’DEN ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Kartal Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında ‘İnsana yaraşan özgürlüktür’ başlığı altında şiir ve müzik dinletisinde Türk şiirinin usta ismi Ataol Behramoğlu ve sanatçı Haluk Çetin sahne aldı.

 

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen dinletiye Kartallılar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Şiir ve müzik dinletisine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve Kartallı sanatseverler katıldı.

 

 

Kartal Belediye Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz , “Bugün burada halkımızın sanatçılarımıza gösterdiği ilgiyi gördükten sonra Kartal’da kültüre-sanata ne kadar önem verdiğimizi ve önem vermemiz gerektiğini bir kez daha anladım. Kartal’da Praktiker’in yan tarafındaki oto yıkamanın olduğu yere opera binası yapalım dedik. Büyükşehir Belediyesi orayı otobüs bekleme yeri yapmaya kalktı, iki gün önce Büyükşehir Meclisi’nden çıktı. Bizler yasal haklarımızı kullanacağız, mücadelemizi vereceğiz. Niye? İşte bu manzara için.Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e bizlere yaşattıkları 50. yıl sanat etkinliği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Yıllarını rantın değil, ideoloji uğruna, sanat uğruna verenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Siz değerli sanatseverler adına bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.” diyerek Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e çiçek takdim etti.

 

 

Türk şiirinin usta ismi Ataol Behramoğlu, Mehmet Akif  Ersoy’u saygıyla andığını belirterek, “Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, özgürlüktür, aydınlıktır, laikliktir, birlikteliktir, akımcılıktır. Cumhuriyet, yurtta barış, dünyada barıştır. Cumhuriyet, çağdaş eğitim ve sanattır. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e böyle bir etkinlik yapıp, bizi davet ettiği için çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

 

 

Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var, Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar, Her Şey Şiirdir,  Bebeklerin Ulusu Yok, Kuşatmada gibi şiirlerin sahibi Behramoğlu’na, müzisyen Haluk Çetin ezgileri ve sesiyle güç kattı. Dinletiye katılan müzik ve şiir severlerin büyük bir beğeni ile takip ettiği etkinliğin sonunda Ataol Behramoğlu  kitaplarını imzaladı.

 

 

📆 14 Mart 2015 Cumartesi 14:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR