Uluslararası Klasik Müzik Festivali” başlıyor.
Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Uluslararası Klasik Müzik Festivaliyle yeni yılın ilk günleri müzik dolu geçecek. Dünya çapında müzisyenlerin yer alacağı festival, 7 – 14 Ocak tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) düzenlenecek.
Klasik müzikseverlere dolu dolu yedi akşam yaşatacak festivalde genç yeteneklere de yer verilecek. Ayrıca festivalin sohbet bölümünde de üç gün söyleşiler düzenlenecek.
Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği diğer büyük organizasyonlarda olduğu gibi, Klasik Müzik Festivali’nde de “Bir Kitap, Bir Bilet” uygulamasına devam edilecek. Konser biletleri, müzikseverlere okunmuş birer kitap karşılığında verilirken, bilet bedeli olarak bağışlanan kitaplar, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara ve “Bu Takside Kitap Var” kampanyasına destek olacak.
İlk Konser Bilkent Senfoni Orkestrası’nın
Açılışı 07 Ocak 2018 Pazar günü Aydın Büke İle “Klasik Batı Müziği Tarihinde Klasik Dönem” söyleşisiyle yapılacak Festivalde ilk konser 8 Ocak’ta Bilkent Senfoni Orkestrası tarafından verilecek. 1993’te Bilkent Üniversitesi’nin özgün bir sanat projesi olarak kurulan Bilkent Senfoni Orkestrası; Türkiye ve 12 ülkeden seçkin sanatçıdan oluşuyor. Bilkent Senfoni Orkestrası bu özellikleriyle, Türkiye’nin ilk “özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu” oldu.
Festival kapsamında Çekya’dan katılan Pavel Steidl tarafından hazırlanan Gitar Resitali 09 Ocak Salı akşamı 20.30’da Ataşehirli müzikseverlerle buluşacak. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Japonya, Güney ve Orta Amerika’nın da bulunduğu 50’den fazla ülkede konserler veren Pavel Steidl, 2004 yılında İtalyan Gitar Dergisi tarafından “Yılın Gitaristi” seçildi. Steidl aynı zamanda Prag Güzel Sanatlar Akademisi’nde klasik gitar dalında eğitim veriyor.
Konserler MSKM’de düzenlenecek
10 Ocak Çarşamba akşamı sahne alacak Contraston Barok Topluluğu, Corelli Consort’un üyeleri tarafından 2003 yılında kuruldu. Solist dahil olmak üzere, topluluktaki her enstrüman, klasik caz formasyonunda ancak Barok geleneğine bağlı kalacak biçimde eşit önem arz ediyor. Contraston’un repertuvarı Hendel, Vivaldi ve Bach gibi sanatçıların Barok eserlerinden oluşuyor. Festivalin ilgi çeken korolarından, İstanbul Klarnet Korosu 11 Ocak Perşembe akşamı saat 20.30’da sahne alacak. Genç klarnet sanatçılarından oluşan İstanbul Klarnet Korosu, Ocak 2009’da müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Dinamik kadrosu ile izleyicilerin büyük beğenisini kazanan topluluk, ülkemizdeki ilk klarnet korosu olmasının yanı sıra eşsiz repertuvarıyla da ilgi çekti.
12 Ocak Cuma akşamı ise Özgür Aydın Piyano Resitali Ataşehirli müzikseverleri bekliyor olacak. Klasik müzik dünyasında pek çok ülkeden aldığı çeşitli ödülleri bulunan Türk piyanist Özgür Aydın, günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Festivaldeki Genç Yetenekler Günü kapsamında 13 Ocak Cumartesi akşamı saat 19.00’da Nehir Özzengin & Tarık Kaan Alkan Piyano Resitali düzenlenecek.
14 Ocak Pazar akşamı düzenlenecek Oliver Drechsel Piyano Resitali’nde ise Almanya Dan Otto-Hahn-Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası ile Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası birlikte sahne alacaklar. Almanya’nın Monheim am Rhein kentinde bulunan Otto-Hahn-Gymnasium okulunun gençlik senfoni orkestrası ile Ataşehirli gençlerden oluşan Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası, geçtiğimiz günlerde birlikte Almanya’da konser vermişlerdi. Türk ve Alman gençler, şimdi de “Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali”nde sanatseverlerle buluşacaklar.
7 konser 3 söyleşi
Festivalin söyleşi bölümünde ise 07 Ocak Pazar günü Aydın Büke İle “Klasik Batı Müziği Tarihinde Klasik Dönem” söyleşisi yapılacak.13 Ocak Cumartesi Doç. Dr. Alper Maral İle “Klasik Batı Müziği Tarihinde Barok Dönem”, 14 Ocak 2018 Pazar günü ise Rana Gediz İren İle “Klasik Batı Müziği Tarihinde Romantik Dönem” söyleşisi düzenlenecek.
Bir yanıt yazın