MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Eğitim, Manşet, Toplum » Ataşehir’de ücretsiz mesleki kurslar devam ediyor
Ataşehir’de ücretsiz mesleki kurslar devam ediyor

Ataşehir Belediyesi Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde yeni dönem kurslar devam ediyor.

ATAMEM’de 2013-2014 Eğitim döneminde; her biri 20 kursiyerden oluşan 4 İngilizce A1 seviyesi, 4 Bilgisayar Kullanımı, 2 Aşçı Çıraklığı, 1 Pastacı Çıraklığı, 1 Saça Şekil Verme Teknikleri ve 1 Manikür – Pedikür Teknikleri sınıfı oluşturuldu.

 

aşçılık (1)

 

Bir meslek veya bir hobi edinmek için ATAMEM’deki kurslara katılan Ataşehirliler, Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten çok memnunlar.

 

 

Aşçı Çıraklığı kurslarına katılan kursiyerler, muhteşem lezzetlerin ortaya çıktığı derslerden sonra yapılan yemekleri hep birlikte yiyorlar. Kursların ücretsiz olarak verildiği merkezde yemek malzemeleri ise kursa katılan öğrenciler tarafından ortak bir şekilde karşılanıyor. ATAMEM’de gerçekleşen Aşçı Çıraklığı kurslarına Türkiye ve İstanbul’un ünlü şefleri de katılarak, kursiyerlere yeni yemek tarifleri ve mesleğin önemli ipuçlarını veriyor.

 

kuaförlük (3)

 

Günümüzün en önemli sektörlerinden biri olan bilişim sektörüne başlangıç yapmanın iyi bir yolunu düşünenler Bilgisayar Kullanımı kurslarına, yabancı bir dil öğrenmek isteyenler İngilizce kurslarına, kuaförlüğe merak salanlar ise kuaförlükle ilgili kurslara katılıyor. ATAMEM’de mesleki eğitim alan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor.

 

ingilizce

 

ATAMEM’de kurslara toplam 2 bin 228 kişi kayıt yaptırdı

 

 

2011 yılında Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ATAMEM’de şu ana kadar kurslara toplam 2 bin 228 kişi kayıt yaptırdı. Kursiyerlerin 1.042’ si katıldıkları kurs sonrası sertifikalarını aldılar. Kurslara katılan Ataşehirlilerin 1.745’ini kadınlar, 483’ünü ise erkekler oluşturdu.

 

 

ATAMEM ve Ataevlerinde şu ana kadar verilen mesleki kurslar arasında; Aile Eğitimi, Aşçı Çıraklığı, Aşçı Yardımcısı, İngilizce (farklı seviyelerde), Web Tasarımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı, Diksiyon, Kuaförlük (farklı dallarda), Gümüş Takı İşlemeciliği, Takı Çizimi ve Üretimi, Giysi Dikimi, Kalemkar, Kum İşi, Makinede Maraş İşi, İğne Oyası gibi kurslar bulunuyor.

 

 

Ataşehirliler en çok ilgi gösterdiği kurslardan Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği) için 21, Aşçı Çıraklığı için 12, Bilgisayar Destekli Muhasebe için 12 ve İngilizce A1 seviyesi için 11 kez sınıf açıldı.

 

 

ATAMEM’de ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan sanat eğitimleri çerçevesinde; Resim, Dans, Halkoyunları, Tiyatro, Keman, Gitar, Perküsyon, Türk Halk Müziği Koro eğitimi de veriliyor. Sanat kursları için ise kayıtlar her sene Eylül ayında alınıyor.

 

 

ATAMEM’de çalışmalar her yıl artan ilgiyle devam ediyor”

 

 

Toplumun her kesiminden bireylerin; aktif ve üretken bir yaşama katılımlarını sağlayarak, yoksulluğu ve yoksunluğu önlemek amacıyla hizmet vermek üzere Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi’ni, kurduklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Kişilerin ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda uygun alanlarda sertifikalı eğitim programları düzenleyerek onlara ekonomik-psikolojik-sosyal ve kültürel destek sağladığımız ATAMEM’de çalışmalar her yıl artan ilgiyle devam ediyor” dedi.

 

 

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen Ataşehirliler, Küçükbakkalköy Mahallesi Vedat Günyol Caddesi No:06 adresinde hizmet veren ATAMEM binası ile Kayışdağı Lions Ataevi ve Mustafa Kemal Ataevi’ne başvuru yapabilirler. Daha fazla bilgi almak için ise ATAMEM’in 0216 574 80 79 numaralı telefonunu arayabilirler.

 

📆 19 Aralık 2013 Perşembe 14:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR