MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ATATÜRK’ÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’DE HAYIR DEDİ
ATATÜRK’ÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’DE HAYIR DEDİ

Atatürk’çü Düşünce Derneği Kartal şube Başkanlığı 18 ocak 2017 çarşamba günü,Kartal Grand Mira Otelde son Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine hayır konulu bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın toplantısı Cem Arkan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Sonrasında Dernek Başkanı,Gürsel Öğüt basın açıklamasın da şunları söyledi:

 

”HALKIMIZA VE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI BU OYUNU HEP BİRLİKTE BOZALIM’

 

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Meclis ‘te ikinci turu yapılacak Başkanlık Sistemini içeren Anayasa tuzağına karşı görüşlerimizi halkımızla paylaşmak istiyoruz.

 

Bugün yaşadığımız tehlike :Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik,dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesidir.ABD emperyalizmi ve siyasi iktidar,Büyük Orta Doğu Projesi (BOP)politikalaına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve Başkanlık sistemini ısrarla dayatmaktadırlar.Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında:Irak,Sudan ,Libya ,Yemen fiilen bölünmüş ,Suriye de bölünme sürecine sokulmuştur.Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüjklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen SERV’i kabule zorlanmaktadır.

Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği ,tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı ”diktatöryal ””ceberrut” ve ”keyfi” bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır.

 

Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz:

 

Parça tesirli bir bombaya ”Cumhurbaşkanlığı sistem ” adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır!

 

Gelin 1 Mart Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalım ve Emperyalizmin oyununu bozalım.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Türkiye Cumhuriye’tini ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı:Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu iradesinden aldığı güçle tüm demokretik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti ne anlatmakta kararlıdır.

 

 

Başta siyasi partiler olmak üzere,tüm demokretik kitle örgütlerine çağrımız şudur:artık meselesi bir siyasal parti meselesi değilmemleket meselesidir.

 

Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen SERV ‘i yırtıp atalım dedi.Basın toplantısı İzmir Marşıyla sona erdi.

HABER :FOTO NURAY YILMAZ

 

Galeri
📆 18 Ocak 2017 Çarşamba 11:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR