MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç’tan kadınlara “örgütlenin” çağrısı
Başkan Kılıç’tan kadınlara “örgütlenin” çağrısı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyede çalışan kadınlara seslenerek, “Siz kadınlar ayağa kalkarsanız bu ülkede, daha fazla
Maltepe Belediyesi ve Maltepe Belediyesi Tüm Bel Sen İşyeri Açma Temsilciliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen “14. Dünya Emekçi Kadınlar Günü” programı, Küçükyalı Evlendirme Dairesi’nde düzenlendi

 

Simurg Grubu’nun da türküleriyle renk kattığı programa, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediyenin kadın çalışanları katıldı.
“SELAM OLSUN KADINLARA”
Toplantının açılışı konuşmasını yapan Tüm Bel-Sen İşyeri Açma Temsilcisi Songül Ergül, Simurg Anka kuşunun hikâyesinden bahsederek, “Kadınları kurtaracak olan kendi kollarıdır. Kadın emeğinin geri plana atılmayacağı güzel bir dünya kurmak amacıyla, kadınların ve emeğin örgütlenmesini önemli buluyoruz. Selam olsun yolumuza ışık tutan kadınlara, selam olsun Türkan Saylanlara, selam olsun barış gelinlerine ve selam olsun tüm Özgecanlara” diye konuştu. Ergül daha sonra kadınlar için kaleme aldığı “Sessiz Çığlık” adlı şiirini seslendirdi.
“BİR GÜNE SIĞMAZ”
Dünya Kadınlar Günü ve kadın mücadelesini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, örgütlü mücadelenin kadının yaşamında önemli bir yeri olması gerektiğine inandığını belirterek, şöyle konuştu: “Sizlerin emeği, değeri bir güne sığdırılamaz. Bugün belediye çalışanı kadın arkadaşlarımla beraber olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Belediyenin her noktasında sizlerin emeği ve alın teri var. Evde anne, işyerinde işçi, her daim emek döküyorsunuz. Sizleri ve sizlerin emeğini annem kadar değerli, eşim kadar saygın buluyorum. Hepinizi Mustafa Kemal’i var eden Zübeyde Hanım kadar değerlisiniz. Mahirler, Denizler, Erdal Erenler ve onların anaları kadar değerlisiniz.”
“SENDİKAL ALANDA ÖRGÜTLENİN”
CHP’li belediyelerin “Mor Bayrak” projesiyle ilgili de konuşan Ali Kılıç, “Belediyeler, yönetimlerinin kadınlara saygıda kusur etmemesi için mor bayrak projesini başlatmış bulunmakta. Bu projenin birkaç kıstası var. Belediye meclisinde, belediye başkanları, müdürler ve çalışanlarda arasında kaç tane kadın çalışan yer alıyor? Kadınlara pozitif ayrımcılık var mı? Mobbing uygulanıyor mu? Yardım ediliyor mu, şiddet gösteriliyor mu? Şunu söyleyebilirim ki belediyemiz bu noktada çok iyi durumda. Bu çıtayı daha da yükseltmek istiyoruz. Sizin taleplerinizi önemsiyorum. Ayrıca sendikal anlamda örgütlenmenizi istiyorum. Kadın emeği de örgütlenince, kadınların bileğini hiçbir güç bükemez. Erkek egemenliğini böyle alt edebilirsiniz. Bir tiyatro grubu da kurmanızı istiyorum, sorunlarınızı her platformda dile getirin” dedi. Daha sonra kadın çalışanlarının masalarına giderek ellerini tek tek sıkan ve sorunlarını dinleyen Kılıç, onlarla birlikte halay çekti ve fotoğraf çektirdi. (09.03.2015)

📆 10 Mart 2015 Salı 13:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR