MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Aziz Nesin 98. Yaşında Heybeliada’da Anıldı
Aziz Nesin 98. Yaşında Heybeliada’da Anıldı

 

 

Mizahın büyük ustası Aziz Nesin 98’inci yaş gününde, Aziz Nesin’i Anmak ve Anlamak”etkinliğiyle, Heybeliada’da anıldı.

 

Etkinlik, 1915 Heybeliada doğumlu olan Aziz Nesin için Heybeliada’da düzenlenen ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor.

 

Adalar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Aziz Nesin’in oğlu Ateş Nesin ve Nesin Vakfı da destek verdi.

 

Halki Palas Oteli’nde düzenlenen etkinlikte Ateş Nesin, , Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu, PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel, TYS Üyesi Yazar Gülsüm Cengiz, Yazar Zeynep Aliye, Nesin Vakfı Genel Müdürü Süleyman Cihangiroğlu, Kamil Yüceoral, Teyfur Erdoğdu Tarih Atölyesi (TETA), Dil Derneği Genel Yazmanı Hülya Küçükaras konuşmacı olarak yer aldı.

 

MÜJDAT GEZEN TELEFONLA KATILDI

 

Müjdat Gezen, aynı saatlerde tiyatro gösterimi olduğu için telefonla katıldı. Aziz Nesin’e dair anılarını paylaşırken, dinleyenleri telefon aracılığıyla da güldürmeyi başardı.

 

98 KARANFİL…

 

Saat 12.00’de Müzikli Atölye olan Teyfur Erdoğdu Tarih Atölyesi’nde (TETA) “Aziz Nesin Anlatıyor” başlıklı gösteri yapılacak. Aziz Nesin anısına Saat 13.30’da iskeleden 98 adet karanfil denize bırakıldı.

 

Gazeteci Yasemin Arpa’nın yönettiği panelde konuşmacılar, “Aziz Nesin ve Heğbeliada”, “Aziz Nesin Vakfı”, “Türk Dili ve Aziz Nesin”, “Türkiye Yazarlar Sendikası ve Aziz Nesin”, “Aziz Nesin’e Dair”, “Dünya Yazarı Aziz Nesin” başlıklarıyla konuşmalar yaptı.

 

Ateş Nesin toplantı açılış konuşmasında şunları söyledi:Ülkesi için yaptıklarına karşılık hafifliklerinden olsa gerek, yaşarken taşımayı bir türlü beceremediler. Ölümsüz yazar Aziz Nesin’in ağırlığını benim çocuğu olarak hiç yüksünmeden ve gururla bir başıma kaldırmamdan daha doğal ne olabilir.”

 

Toplantının ev sahipliğini üstlenen Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu da Aziz Nesin için şunları söyledi: “Aziz Nesin, sağlıksız düşünce biçimiyle uyuşmuş, yılgın, bezgin, doğruyu söylemekten kaçınan bir anlayışla mücadelenin en güzel örneğini verdi. Onu her zaman keyifle okumayı sürdüreceğiz”.

 

Toplantıda, Nesin’in 100. yaşının UNESCO tarafından “Aziz Nesin Yılı” ilan edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunulması ve 100. Yaşının çok daha görkemli bir şekilde kutlanması dilekleriyle sona erdi.

 

 

 

📆 23 Aralık 2013 Pazartesi 14:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR