MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » Bakan Dönmez’den Bartın açıklaması: Yangın büyük oranda kontrol altında
Bakan Dönmez’den Bartın açıklaması: Yangın büyük oranda kontrol altında

Bakan Dönmez, Amasra’da maden ocağındaki patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi. Dönmez, uzmanların çalışmalarına göre olayın grizu patlaması olduğu değerlendirmesinin de devam ettiğini kaydetti.

Bakan Dönmez'den Bartın açıklaması: Yangın büyük oranda kontrol altında

Abone Ol

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında yaşanan patlamanın ardından bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ftih Dönmezi maden ocağındaki patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

Dönmez, “Arama kurtarma faaliyetlerini sonuçlandırdık. Şu an Bartın Devlet Hastane’sinde 1 yaralı söz konusu. Durumu iyiye gidiyor. ilk günlerde bir yangından bahsetmiştik, büyük oranda kontrol altına alındı” diye konuştu.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında 14 Ekim Cuma günü saat 18:45 sıralarında meydana gelen ve ilk belirlemelere göre grizu patlaması olduğu değerlendirilen facia sonucu 41 işçi hayatını kaybetti, çok sayıda işçi yaralandı.

Patlamanın ardından bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren Dönmez, uzmanların çalışmalarına göre olayın grizu patlaması olduğu değerlendirmesinin devam ettiğini kaydetti.

Dönmez’in açıklamaları şöyle:

“41 kardeşimizi şehit verdik, yaralılarımıza gelince şu anda Bartın Devlet Hastanesi’nde 1 yaralımız söz konusu durumu iyiye gidiyor. İstanbul’a sevk edilen 6 hastamızın durumu da Sayın Sağlık Bakanımız tarafından takip edildi ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Olayın nedeninin grizu patlaması olduğunu söylemiştik, bugün uzman arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmede de bu ilk gözlemimizin devam ettiğini görüyoruz.

İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim büyük oranda kontrol altına alındı, hava ile temasını kesmek üzere 2 baraj kapısı inşa edildi şu anda da yangın giderek şiddetini azaltıyor ve sönümlenmek üzere. Madende üretim faaliyetleri tamamen ilk andan itibaren durdurulmuştur.

Hukuken müessesemiz bir olay yeri haline dönüşmüştür. Giriş çıkışlar da savcılık bilgisi ve izni dahilinde yapılmaktadır. Devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleri ile aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcılarımıza ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır.

‘MECLİS GENEL KURULU’NDA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIM’

Zaman zaman başka olaylarda da olduğu gibi güvenilir bilgilere dayanmayan değerlendirmeler görüyoruz, bu değerlendirmeler sürece de maalesef zarar vermektedir. Bu tip değerlendirme ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etmek isterim. Bu kapsamda yarın TBMM Genel Kurulu’na da burada yaşanan sürece ilişkin tarafımdan bilgilendirme yapılacaktır.

Şehit ailelerimizi ziyaret ettik, tüm bakanlarımız ilgili kurumlarımızın yetkilileri ile birlikte taziye ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya intikali ile birlikte de şehit ailelerine yapılacak bazı maddi yardımlarla ilgili talimatları olmuştur. Bugün itibari ile de TTK’nın ödemeleri de bugün itibari ile de başlayacaktır.”

📆 17 Ekim 2022 Pazartesi 21:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR