MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Barış Manço Kendi Adını Taşıyan Vapurda Anıldı
Barış Manço Kendi Adını Taşıyan Vapurda Anıldı

Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço, ölümünün 17’nci yılında ailesi ve sevenleri tarafından ‘Barış Manço’ vapuruyla gittikleri Kanlıca Mezarlığı’nda anıldı. Manço’nun oğlu Doğukan Manço, seyahat boyunca babasının şarkılarıyla müzik ziyafeti verdi.
Anma programına, efsane sanatçının eşi Lale Manço ve oğulları Doğukan, Batıkan Manço’nun yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Program kapsamında Barış Manço’nun ailesi ve sevenleri Kadıköy’den bindikleri, ‘Barış Manço’ vapuruyla merhum sanatçının kabrinin bulunduğu Kanlıca Mezarlığı’nı gitti. Seyahat boyunca Doğukan Manço, burada merhum sanatçının sevenlerine müzik ziyafeti verdi. Ünlü sanatçının hayranları seyahat boyunca Barış Manço şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Vapura ise Barış Manço’nun fotoğrafının bulunduğu üzerinde ’Barış Manço’ya gidiyoruz’ yazan pankart asıldı.
Öte yandan, vapur Kabataş İskelesi’ne yanaştığı sırada yaşanan sarsıntıdan dolayı bir vatandaş düşerek yaralandı.
Programın devamında merhum sanatçının mezarının bulunduğu Kanlıca Mezarlığı’na geçen sevenleri burada ailesiyle birlikte ünlü sanatçının mezarı başında dua okudu.
“BARIŞ MANÇO GELECEK NESİLLERDE YAŞAYACAK”
Efsane sanatçının eşi Lale Manço burada yaptığı konuşmada, “Gerçekten burada büyük bir aile toplanıyoruz. İnsanların nasıl sevgilerine inançlarına sadık olduklarını görüyoruz. Bizim ülkede çok rastlanmayan bir şey aslında. 17 sene çok uzun bir zaman. Biliyoruz ki Barış Manço gelecek nesillerde yaşayacak” diye konuştu.
Sanatçının oğullarından Doğukan Manço ise “Bir kere çok gururluyuz çünkü baktığınız zaman 3 yaşında çocuğunu kucaklayan, Barış Manço’yla yetişmiş bir nesil var burada. Kendi zamanının değerini kendi çocuğuna taşımış. Bizler de bunu görmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Doğukan Manço yakın zamanda bir “Best Of Barış Manço” albümünün de müjdesini vererek, “Çok bekleyen var. Öyle bir proje illa ki olacaktır” dedi.
Batıkan Manço ise yaşadığı gururu şu sözlerle ifade etti:
“Babamın ölüm yıl dönümü demek istemiyorum aslında. Ölümsüzlüğünü hatırladığımız bugün de hem onu, hem gurur yaşıyoruz. Bu desteği bütün sevenleri etrafında görünce Biz de çok gururlanıyoruz”.
Ayrıca, rahmetli sanatçının müzesinin 1 Şubat’a kadar gece 12’ye kadar sevenleri tarafından ziyaret edilebileceği öğrenildi.

📆 31 Ocak 2016 Pazar 18:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR