MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Ali Kılıç: “Kentsel dönüşümde Maltepelileri kimseye muhtaç etmeyeceğim”
Başkan Ali Kılıç: “Kentsel dönüşümde Maltepelileri kimseye muhtaç etmeyeceğim”

Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’nin rantını yine Maltepelilere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, “Seçim çalışmaları sırasında sizlere kentsel dönüşüm, imar ve kat izinleri konusunda hiçbir söz vermedik.

 

Sadece tek bir söz verdim. Kentsel dönüşüm konusunda sizleri kimseye muhtaç ettirmeyeceğim dedim. Gerekirse sizlerle beraber toplanır nerede, hangi kapı önünde yatılması gerekiyorsa yatarım. Ayrıca TOKİ ile ilgili herhangi bir problemimiz yok; isteyen TOKİ ile, isteyen belediye bünyesinde kurduğumuz şirket ile, isteyense kendi müteahhiti ile çalışabilir. Biz belediye olarak, siz neyi nasıl istiyorsanız öyle yapacağız” dedi.

 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Başıbüyük Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Sabah 06.00’da başlayan toplantıda, mahalle sakinlerinin yanısıra, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Başıbüyük Mahalle Muhtarı Ayhan Karpuz da hazır bulundu. Ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm, imar ve ulaşım sorunlarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Başkan Ali Kılıç, son günlerde yaşanan olaylara değinerek, “Ülkemizde son günlerde çok acı olaylar yaşandı. Sanırım bu olayları izleyenler, ‘70’li yıllara dönüyor muyuz?’ diye düşündü. Bu ortamın oluşturan altyapıdan arınmalıyız. Bir damla gözyaşı hepimizi yakar. Seçime doğru birileri bazı senaryoları sahneye koymuş olabilir. Buna izin vermeyelim. Analar ağlamasın. Bu vesileyle şehit savcımızın önünde şahsım, sizler ve tüm Maltepeliler adına eğiliyorum” dedi.

KREŞ 19 MAYIS’TA AÇILIYOR

Başıbüyük’te bir önceki halk buluşmasında iletilen 58 sorundan 50’sine çözüm bulduklarına, kalan 8’ini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aktardıklarını ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Kılıç, şunları söyledi: “6 bin 100 metrekare alanda yeşillendirme çalışmaları yaptık. Parklarımıza 116 ağaç diktik. 30 adet bank, 25 adet çöp kutusu montajı yaptık. Mahallemizde 5 bin 796 kilogram asfalt kullandık, 446 metrekare tretuvar döşedik, 36 adet kompozit sınır elemanı, 196 metre merdiven, 574 metre duvar, 174 metre korkuluk, 286 metre tel örgü çalışması yapıldı. Ayrıca buradan sizlere iki müjde de vermek istiyorum. Çok yakında mahallemize bir kreş açacağız. Bu kreşlerde, muhtarlık da yer alacak ve ayrıca özel toplantı salonları olacak. Bir aksilik olmazsa 19 Mayıs’ta açılışı gerçekleştireceğiz.  Bir de Atatürk İlköğretim Okulu’nda tadilat sonrası yerine halen konulmayan Atatürk büstü ve bayrak ihtiyacını 23 Nisan’da karşılayacağız.”

 

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEK BİR SÖZ VERDİM”

Kentsel dönüşüm konusunda da merak edilen sorunları yanıtlayan Başkan Kılıç, kimseye herhangi bir söz vermeden vatandaşın hakkını korumak ve Maltepe’nin rantını yine Maltepelilere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:  “Son 2 ay içerisinde mahallemizde, teknik Başkan Yardımcımın da katıldığı 5 toplantı gerçekleştirdik. Seçim çalışmaları sırasında sizlere kentsel dönüşüm, imar ve kat izinleri konusunda hiçbir söz vermedik. Sadece tek bir söz verdim. Kentsel dönüşüm konusunda sizleri kimseye muhtaç ettirmeyeceğim dedim. Gerekirse sizlerle beraber toplanır nerede, hangi kapı önünde yatılması gerekiyorsa yatarım. Ayrıca TOKİ ile ilgili herhangi bir problemimiz yok; isteyen TOKİ ile, isteyen belediye bünyesinde kurduğumuz şirket ile, isteyense kendi müteahhiti ile çalışabilir. Biz belediye olarak, siz neyi nasıl istiyorsanız öyle yapacağız. Birilerinden duyuyorum Ali Kılıç şirket kurdu, rantı kendi yiyecek diye. Hayır, arkadaşlar. Evet, bir belediye şirketi kurduk ancak bunun temel nedeni İller Bankası’nın krediyi belediyeye değil, belediye bünyesindeki şirketlere vermesi sebebiyleydi. Sizler için ucuz krediler almak adına bunları yaptık. Ayrıca İş Bankası ile de bir protokol imzaladık. İller Bankası olmazsa onlar devreye girecek. Bunu bilmenizi isterim. Bireysel kurtuluşlar sorunumuzu çözmez, toplumsal kurtuluş reçetelerini arayalım. Eğer tapusu olan vatandaşım, tapusu olmayan vatandaşımın da hakkını arıyorsa biz bu işi başarırız.”

 

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRİMİ KURDUK”

Kentsel dönüşümde yol almanın çok kolay olmadığını ve bunun için büyük bir özveri gösterdiklerinin de altını çizerek konuşmasına devam eden Kılıç, “Mahallemizde Hazine’ye, Milli Emlak’a ya da Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alanlar var. Bu kapsamda çok yanlış bilgilendirmeler oluyor. Onun için bir kentsel dönüşüm birimi kurduk, çok kısa bir zaman içinde faaliyete geçecek. Buraya gelip en sağlam ve en doğru bilgileri edinebilirsiniz, hatta planlara dahi bakabilirsiniz. Her şey çok şeffaf olacak. Ayrıca bir danışma kurulu oluşturun demiştik. Bu kurul oluşturuldu. 25 kişilik bu kurulla toplantılar gerçekleştirdik. Ulaşım konusunda öğrencilerimize bir paso vererek, okuldan eve, evden okula gidebilmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

“M’EXPO İÇİN EN AZ 20 BİN İMZA İSTİYORUM”

Son olarak Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi için başlattıkları imza kampanyası için de vatandaşlardan destek isteyen Kılıç, “Maltepe’nin en önemli sorunu işsizlik. Fuar projemiz için imza kampanyası düzenliyoruz. Bazı çevrelerden duyuyorum; ‘Ali Kılıç bu işi başaramadı, ondan imza topluyor.’ Böyle bir şey yok arkadaşlar. Ben projeyi Maltepe halkına mal etmek adına bunu yapıyorum. Hazırladığımız imza defterlerinde de ne Ali Kılıç’ın, ne de Maltepe Belediyesi’nin ismi var. Projeyi birçok işadamı ve Sayın Kadir Topbaş ile paylaştım. Gençlerimizin, kadınlarımızın ve sizlerin geleceği burada. Bu proje gerçekleşirse 25 bin insanımız iş bulacak. Seçimler yaklaşıyor, milletvekili adayları sizlere gelip oy isteyecek. Ne vaat edecekler? Fabrika, iş, aş vaat edecekler. Siz işte tam da burada, M’Expo projemiz var diyerek, onlara bunu anlatacaksınız. Bu anlamda sizlerden en az 20 bin, Maltepe genelinden de 500 bin imza istiyorum” dedi.

📆 03 Nisan 2015 Cuma 14:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR