MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Ali Kılıç: “Kimseyi ayrıştırmıyoruz”
Başkan Ali Kılıç: “Kimseyi ayrıştırmıyoruz”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Muharrem ayının 2. gününde İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’ni ziyaret etti.

İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fethi Bölükgiray, Cemevi Dedesi Erdoğan Temiz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak  ve vatandaşlarla biraraya gelen Kılıç, cemevine girerken makamı, mevkiyi, hepsini kapının önünde bıraktığını belirterek, “Biz bu kurumlar siyasallaşmasın, kendi öz kültürleriyle faaliyetlerini sürdürerek, genç nesillere aktarabilsinler diye mücadele ettik.

Bugün belli makamlara geldiysek bize düşen bu kurumlara sırtımızı dönmek değil daha çok yardım etmek, ayakta kalmasını ve gelişmesini sağlamak. Bu kapsamda Anadolu yakasındaki bütün cemevlerimizi davet ettik. Karınca kararınca elimizden ne geliyorsa destek olmaya çalışıyoruz.  Anadolu yakasındaki cemevlerimize otobüsler gönderip, her cemevinden 40-50 kişiyi Karacaahmet, Erikli Baba, Garip Dede’ye gönderiyoruz. Oraları da görmelerine katkı sunuyoruz. Bizim felsefemiz kimseyi ayrıştırmıyor. Bizim felsefemiz herkese eşit hizmet etme görevi yüklüyor. İnsana insan gibi baktıktan sonra insana hizmet de haktır” diye konuştu.

 unnamed (1)

BAĞDAŞ KURDU, TÜRKÜ DİNLEDİ

Başkan Kılıç, İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nden ayrıldıktan sonra Gülsuyu Mahalesi’nde Şahsenem Taştan isimli vatandaşı evinde ziyaret ederek, oruç sofrasına oturdu. Maltepe Belediyesi İnanç Birimi Koordinatörü Murat Korkmaz ile birlikte bağdaş kurup oruç açan Başkan Kılıç, Şahsenem Taştan, oğlu Çoşkun Taştan, kızı Sedef Doğan ve gelini Sultan Taştan’ın dertlerini dinledi.

Oruç açıldıktan sonra evin 14 yaşındaki torunu Sedanur Taştan, misafirlerine bağlama çaldı ve türküler söyledi. Daha sonra bağlamayı eline alan Başkan Kılıç aile fertlerine kısa bir dinleti sundu.

Galeri
📆 27 Ekim 2014 Pazartesi 10:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR